Children Of The Corn V: Fields Of Terror

Femte filmen i serien.

Fyra ungdomar är på en biltripp för att hälla ut askan av en död vän någonstans (som inte berättas). Två av deras vänner har åkt i förväg för att sätta ut "ledtrådar" till vart de ska åka.

De kraschar med bilen efter att en av "ledtrådarna" har hamnat på rutan och beger sig till den intilliggande staden Divinity Falls, en liten småstad ute i ödemarken. Den till synes lugna staden döljer dock en mörk hemlighet; en mordisk barnsekt. Efter en rad bisarra händelser begriper ungdomarna att saker och ting inte står rätt till.

De står då inför två valmöjligheter: att ge sig av därifrån fortare än kvickt eller att stanna kvar och försöka rädda barnen. De väljer det senare alternativet, och begår därmed sina livs största misstag. Och för några av dem det sista...

Vi börjar med skådespelarna. Skådespelarna är.. ok, för en film som den här. Flera av namnen har tidigare och senare setts i.. större, filmtitlar. Vi ser Eva Mendes (2 Fast 2 Furious, Hitch, Ghost Rider), Fred Williamson (From Dusk Till Dawn), David Carradine (Kill Bill Vol. 1 & 2, Dead & Breakfast), Kane Hodder (Jason i Friday The 13th 7 - 10) samt en bunt andra skådespelare som funkar, däribland en ung Adam Wylie (Child's Play 2, Kindergarten Cop, Stepfather III, American Pie Presents Band Camp och en massa jävla serier), som jag med nöje hade skallat. Irriterande snorunge.

Effekterna är ungefär som i den fjärde filmen, helt ok. Men givetvis smyger det sig in en och annan cheesig effekt, det är ju trotts allt Children Of The Corn-serien. Händelseförloppet är halvsegt och storyn börjar ganska bra, men fiser ur sig efter ungefär halva och blir slutligen en helt vanlig slasherfilm, återigen med influenser av hallelujah. De tjatar återigen om det förbannade "Han Som Går Bakom Raderna" och jag snarkar, igen.

Men det är inte den sämsta i serien heller. Funkar om man tänkt se hela serien eller inte hittar något bättre att titta på (vilket borde vara svårt).

http://www.imdb.com/title/tt0150111/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0