Children Of The Corn IV: The Gathering

Efter den miserabla tredje filmen är det imponerande att filmskaparna vågade sig på att göra ytterligare en film... plus tre stycken efter den här också.

Grace Rhodes pluggar till läkare och återvänder till sin hemstad, Grand Island, för att ta hand om sin sjuka mor. Dagarna efter bryter en mystisk influensa ut bland stadens ungdomar och barn.

När ungdomarna och barnen har frisknat till är de förändrade. De utger sig, exempelvis, för att vara andra människor, som har varit döda i många år. Grace, som fått tillbaka sin gamla anställning hos stadens läkare, Dr. Larson, börjar undersöka blodprover hon har tagit på patienterna och snart börjar en gammal hemlighet kring den lillan staden att nystas upp.

Den fjärde installationen i serien är faktiskt inte så usel som man kan tro. Det är givetvis en vanlig slasher, med lite hallelujah-influenser. Våldet är på ganska hög nivå, även om några av dödsscenerna är off-screen. Filmskaparna har valt att visa en hel del blod också, vilket inte är helt fel i min mening. Skådespelarna funkar och vi ser Naomi Watts (The Ring-remakesen, King Kong) i en roll som knappast gav henne några nomineringar.

Effekterna är, förvånansvärt, riktigt bra och de har skippat skiten med att försöka visa datorgjorda monster (som dom gjorde i tredje filmen). Här visas straight våld med diverse olika redskap. Skönt nog har de också skippat den största hallelujah-biten. Alltså att en snorunge står och predikar om "Han Som Går Bakom Raderna".

I långa drag är det en ok slasher-film. En klar förbättring från den usla tredje filmen och de halvdana två första filmerna. Tycker iaf jag.

http://www.imdb.com/title/tt0115885/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0