Children Of The Corn III

Tredje installationen i serien om de hjärntvättade mördarungarna.

Efter att en bonde i Gatlin har blivit dödad blir hans två söner, Eli och Joshua, föräldralösa. De blir adopterade av ett medelålderspar i Chicago som välkomnar dem med öppna armar. Kort efter deras ankomst till Chicago tar sig Eli in i ett övergivet fabriksområde som ligger precis intill huset de bor i och sår ett majsfält.

Snart börjar ungdomarna på Eli's och Joshua's skola att förändras. Och det verkar som att Eli har tagit med sig en mörk hemlighet ifrån Gatlin.

Vad som bör hända resten av filmen är spänning, skrämmande scener och ett någorlunda högt tempo. Vi får inget av dem. Det vi får är en transportsträcka rakt igenom, med en och annan riktigt blodig dödsscen. Givetvis är effekterna usla och cheesiga som i de två första filmerna. Skådespelarinsattserna funkar, till en viss del åtminstone. Storyn är absurd, töntig och tråkig. Och avslutningen är något av det sämsta jag har sett i en film, någonsin.

Jag kollade igenom ett par av kommentarerna på IMDB och flera av dem säger att den här filmen är en bra B-films underhållning, i princip. Vilket skämt. Bara för att det visas en del grafiskt våld med mycket blod betyder det inte att filmen är bra. Och jag har hakat upp mig som satan på slutet.

Slutet är, som sagt, något av det sämsta jag någonsin har sett i en film då effekterna kunde ha gjorts bättre av en 10 åring med tourettes. Vilket jävla skämt till avslutning. De som tycker att avslutningen är skrämmande är troligtvis 5 - 6 åringar som aldrig har sett skräckfilm förr. Fast det kanske är den åldersgruppen idioterna bakom den här filmen har riktat sig mot. Shit.

Skräp, skräp, skräp och i slutet blir det lite mer skräp, som H skrev i sin recension om Starship Troopers 3: Marauder. Undvik till varje pris.

http://www.imdb.com/title/tt0109415/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0