Children Of The Corn II: The Final Sacrifice

8 år efter den halvdana filmatiseringen av Stephen King's novell dök den första, av sex stycken, uppföljare upp.

Kropparna efter de döda vuxna i den lilla staden Gatlin har hittats av myndigheterna och barnen i den lilla staden har blivit omhändertagna och flyttade till grannstaden Hemmingford för att få nya hem.

Den misslyckade reportern John kommer till Hemmingford för att försöka ta reda på vad som egentligen hände i Gatlin, tillsammans med sin son Danny. De tar in på ett "bed 'n breakfast"-ställe där pojken Micah, ett av barnen från Gatlin, flyttat in.

Kort efter att de adopterade barnen har anlänt till Hemmingford börjar mystiska dödsfall att inträffa och historien verkar upprepa sig..

Tack och lov valde filmskaparna att inte gå i samma fotspår som den första filmen. De valde en mer våldsam väg att gå. Filmen är uppbyggd som en vanlig slasherfilm, och levererar egentligen ingenting nytt, men ger det slasherfilmfans vill se: våld och blod.

Tempot är högre, skådespelarinsattserna är väl ungefär som i första filmen och storyn är lite bättre (observera ordet lite). Effekterna emellertid är nästan lika cheesiga som den första filmens effekter. Våldet är av högre grad också, vilket ökar intresset för filmen. Och ungarna babblar på om "Han Som Går Bakom Raderna" återigen, vilket jag givetvis stör mig på, återigen.

Men i helhet så är det faktiskt en helt ok skräckfilm, fastän den inte är skrämmande någonstans. Den tråkade iaf inte ut mig lika mycket som första filmen gjorde.

http://www.imdb.com/title/tt0106557/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0