The Blackout

Det är julafton, men varken snö eller kyla har kommit. Istället får invånarna i Los Angeles stå ut med hetta och solsken.. samt mystiska korta jordbävningar och underliga strömavbrott som inträffar lite då och då. Under natten slås elen ut permanent och de inneboende i hyreshuset The Ravenwood förstår snart att de inte är ensamma i huset...

Coverarten till den här filmen är en ren rip-off av coverarten till Feast.. som var typ det första jag tänkte på när jag såg det. Men likheterna mellan Feast och The Blackout slutar vid coverarten. Feast är en snyggt gjord splatterfilm som man sitter och skrattar sig harmynt till, The Blackout är ungefär det motsatta. Effekterna är urusla och platsar definitivt i en Sci Fi Channel film och skådespelarna är visserligen trovärdiga, men manuset och deras dialoger är rätt urkorkade och blåsta. Karaktärerna är för övrigt några riktiga dumskallar som verkar tycka det är mer intressant att riskera sitt arsle än att se till att överleva.

Vi gorehounds kan dock förlåta det hela lite, lite grann då filmen faktiskt är ganska våldsam och blodig - även om de uppenbara CGI-effekterna är uselt gjorda och ser mest larviga ut.

Det sista jag har att skriva om är själva storyn i filmen. Storyn har vi sett förr, men hade de haft en fetare budget (eller ett mer kompetent effektteam) hade faktiskt filmen kunnat bli en rätt intressant sci-fi/skräckis. Istället får vi en trög och tråkig inledning, ett uselt händelseförlopp mellan inledningen och slutsekvenserna och en halvdan avslutning som lämnar tittaren i en sorts cliffhanger.. ungefär som att teamet bakom filmen redan bestämt sig för att göra en uppföljare. Gud bevare oss väl om detta skulle inträffa.

The Blackout kunde ha blivit en trevlig liten sci-fi/skräckis, men slutade som många andra filmer i samma kategori som en uselt framförd film som får tittaren att gäspa mer än att skrika. Se något annat om du vill bli skrämd, se den om du vill antingen bli uttråkad eller skratta hysteriskt av de usla effekterna.

http://www.imdb.com/title/tt1489946/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0