The Crypt

Om du inte har råd med bra effekter, ha då istället ett bra manus. Om du inte har ett bra manus, ha då istället bra skådespelare. Om du inte har bra skådespelare, då har du The Crypt.

Sex unga kriminella personer bryter sig in i en gömd krypta under deras hemstad för att försöka hitta och stjäla gamla smycken från "Den stora depressionen". Väl nere i de mörka gångarna märker de dock att hitta smyckena och få dem ut därifrån är deras minsta problem.

The Crypt är en riktigt märklig film. Redan i början av filmen börjar den haverera rejält. I en tidig scen i filmen får vi se tre tjejer och en.. snorunge.. som snor en bil, varpå ägaren kommer ut och skjuter med en pistol. Strax därpå får vi se snorisen skjuten i huvudet. Scenen efter detta verkar det som att det aldrig hände(?!). Vad hade saken med storyn att göra? Det hela kändes som att sekvensen bara var där för att... vara där. När gruppen ska gå ner i kryptan började jag fundera om de hade mossa i huvudet eller något, då hela gruppen går ner i überkorta shorts och linnen. En till sak som var riktigt underlig var att mot slutet av filmen hade två av tjejerna inga väskor på sig, för att i nästa sekvens ha det.. och sekvensen efter det hade de inga väskor på sig. Hur kommer det sig?

Karaktärerna är några av de mest dumma, korkade och idiotiskt skrivna karaktärer jag har sett på väldigt länge. Delaina Stevens' karaktär var helt blåst och ställde idiotiska frågor som varför det inte fanns någon mat i ryggsäckarna och konstaterade senare i filmen att de inte hade någon täckning på telefonerna nere i kryptan. De övriga "skådespelarna" (däribland Mike Ranallo, som tidigare var med i Paradise Hotel) var inte heller sevärda och deras karaktärer var inte speciellt mycket mer smarta än Stevens' karaktär.

Redigeringen av filmen var fruktansvärd. Mellan nästan varje scen blev det svart skärm, för att sedan byta till nästa scen. Detta medförde att man emellanåt satt och kliade sig i huvudet och funderade vart i helvete karaktärerna befann sig.

Läskighetsfaktorn existerar inte i filmen. Kommer ni ihåg Jaws 4? Precis innan varje gång hajen skulle attackera så fick tittaren se den. Så är det i den här filmen med. I nästan varje fall någonting läskigt ska hända får du se demonerna (eller vad det nu var) precis innan det ska inträffa något. Hur läskigt blir det då?

Effekterna och makeupen var.. rätt ok. De få gånger man fick se blod-effekter var de helt ok, demonerna såg helt ok ut - om vi bortser ifrån de gånger man såg lång väg att de laggt på dåliga CGI-effekter på personerna som spelar dem.

The Crypt är vedervärdigt dålig. Egentligen finns det ingenting som är bra med den, än att den tar slut.. och inte ens slutet är bra, utan bara utdraget, tråkigt och absurt. Råkar man vara en film-masochist som älskar usla skräpfilmer, då gillar man säkert det här.

http://www.imdb.com/title/tt1425252/

Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med dig ... fy satan en sådan dåligt fillm, mådde dåligt när jag såg på den

2009-08-27 @ 21:52:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0