Mosquito

En utomjordisk farkost kraschlandar i ett träsk i en amerikansk park, den utomjordiska varelsen försöker att ta sig ut men dör. Kort därefter börjar myggor att samlas kring den döda kroppen och börjar suga blod från den...

När Megan (Rachel Loiselle) och hennes pojkvän Ray (Tim Lovelace) är på väg till Megans nya jobb som parkvaktare hamnar de i en olycka och bilen pajar för dem. De lyckas få lift med meteorologen Parks (Steve Dixon) - som letar efter en meteorit som ska ha kraschat någonstans i området nyligen. När trion anländer till parken blir de bemötta av döda kroppar som ligger utspridda överallt och kort därpå även orsaken till de döda kropparna - muterade jättemyggor som behöver nytt och fräscht människoblod för att överleva. Tillsammans måste gruppen överleva och ta reda på vad som egentligen har hänt med myggorna.

Mosquito är verkligen inte en film för de som vill ha realistiska filmer, bra och trovärdiga skådespelare eller bara är effektkåta. Mosquito är mer för de öppensinnade som kan tycka att B-film är bra.. eller bara underhållande att titta på. Jag själv såg den här filmen för ett par år sedan då jag hyrde den hos den lokala filmbutiken och tyckte det var en bra och underhållande B-skräckis. Nu när jag har sett om den igen tycker jag ungefär samma sak som då.

Effekterna är stundtals riktigt bra och imponerande snygga - med tanke på filmens budget - men skriker emellanåt cheese och man sitter bara och gapskrattar åt det hela för att det ser så löjligt ut. Skådespeleriet i filmen är typ i botten och är stundtals rent av bedrövligt. Skådespelarna ser inte speciellt engagerade ut i vad de gör och verkar inte ta filmen på speciellt stort allvar - men är ändå väldigt underhållande att titta på. Storyn påminner en hel del om skräckfilmer som kom ut på 50- och 60-talet där insekter muterats och blivit gigantiska monster och klichéerna haglar rätt fint över filmen - men jag tycker storyn funkar väldigt bra ändå, även om början av filmen känns småseg.

Gunnar Hansen - som också har en rätt viktig roll i filmen - refererar också ganska skämtsamt mot slutet av filmen till sin debutroll som Leatherface i den första The Texas Chainsaw Massacre - vilket är småkul.

Mosquito är alltså ingenting för er storfilmstittare, utan mer för de som vill se någonting underhållande i B-klassen. Sätter man sig för att titta på en B-film när man sätter igång Mosquito kan det hända att man blir nöjd, i alla andra fall behöver man inte ens sätta igång filmen. Men som den B-filmstittare jag är så tycker jag att den här filmen bör...

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0113858/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0