Mean Girls

Något år innan alla skriverier om Lindsay Lohans kokainfestande och allt kalabalik kring det kom den här ganska lättsamma komedin med - utöver Lohan - en bunt ansikten/röster man känner igen från andra filmer och serier. Exempelvis ser vi Rachel McAdams (The Hot Chick), Lacey Chabert (som lånat ut rösten i flera tecknade serier, exempelvis Family Guy), Amanda Seyfried (medverkat i flera olika tv-serier) och Neil Flynn (som de flesta sett som Fastighetsskötaren i Scrubs).

Lohan spelar hur som helst den 16 åriga Cady Heron som flyttar till USA från Afrika - där hon är uppvuxen med sina två zoologföräldrar - för att börja på en riktig skola då hon tidigare haft hemskola. Väl på skolan träffar hon de två udda personerna Janis och Damian. Hennes nya vänner varnar henne för Plastics: de mest populära och snygga tjejerna på skolan - ledda av den bitchiga Regina George.

Hur som helst kommer Cady i kontakt med Plastics av en ren slump och blir strax därpå antagen till gänget. När Cady senare ser Aaron Samuels - Reginas ex-pojkvän - blir hon kär och försöker få kontakt med honom. När Regina får reda på det blir hon rasande och beslutar sig för att förstöra för Cady, varpå hon raggar upp Aaron och blir tillsammans med honom igen. I en ren hämndaktion kokar Cady - tillsammans med Janis och Damian - ihop en plan för att köra Regina's status i botten. Men ju mer tid Cady umgås med Plastics, desto mer blir hon en av dem..

Det finns två typer av ungdomskomedier. Den ena koncentrerar sig på att skämta om sex, droger, alkohol, kiss och bajs osv. Den andra koncentrerar sig mer på realistisk humor. Mean Girls är av den andra typen, självklart.

Mitt personliga tycke om filmen är att den är rolig och underhållande, på ett ganska lättsamt sätt. Den tillför inga direkta hejdlösa gapskratt, men vi får ett par goda skratt och fnissningar iaf. Storyn har vi sett flera gånger innan, men tack vare bra skådespelare driver den på bra i ett lagomt tempo utan att bli seg. Det är en sån där film man antingen tittar på ensam eller med någon man tycker om, helt enkelt.

Mean Girls är hur som helst en bra film, även om det kanske inte är den där hysteriskt skitroliga komedin som man sitter och gapskrattar hejdlöst i två veckor åt.. men den underhåller iaf. En uppföljare är på gång också.

http://www.imdb.com/title/tt0377092/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0