FleshEater

Den här filmen från 88 är också känd som Zombie Nosh och är regisserad och skriven av S. William Hinzman (som även medverkade i filmen) som spelade den första zombien i George A. Romero's klassiker Night Of The Living Dead.

Under Halloween beger sig en grupp ungdomar upp i skogen för att dricka öl, hångla och berätta spökhistorier för varandra. Men samtidigt gräver en bonde upp en kista på sin bakgård och i kistan ligger en man. Mannen vaknar och biter bonden.. och inte allt för långt efter brakar zombie-epidemin loss.

Vad jag har förståt så är den här filmen baserad på Hinzman's rollfigur i Romero's klassiska zombieskräckis. Som jag skrev tidigare medverkade Hinzman själv i den här filmen och han genomför återigen sin gamla roll. Utöver Hinzman återvände även Vincent D. Survinski i samma roll som han hade i Romero's klassiker.

En sak jag märkte en bit in i film var att hela filmen påminde väldigt mycket om Night Of The Living Dead och det kändes som Hinzman ville göra något i stuk med den filmen.. eller iaf gå i dess fotspår. Fast de två filmerna skiljer sig åt på flera punkter, givetvis.

Våldet är grövre och givetvis är det mer blod i den här filmen än vad det var i Night Of The Living Dead, men den här filmen har inte samma charm som den.. tyvärr. Men samtidigt som den här filmen är sämre än Romero's mästerverk så är inte den här filmen dålig.

Effekterna är ganska bra, om man bortser från några grejer som ser riktigt löjliga ut. Storyn är mer eller mindre en ursäkt för att visa våld, blod, tuttar och.. eh.. lite mer våld. Dialogerna är något tröga emellanåt och vissa av karaktärerna verkar inte riktigt ha alla getter i hagen. Och givetvis borde många av de som står framför kameran aldrig fått sätta sin fot där. Men hur mycket kan man begära av en sån här film egentligen?

Hur som haver så gillade jag den här filmen, även om den hade en del brister som jag i vanliga fall hade gnölat rejält på. Det är ju trots allt en Hinzman-film och gillar man zombiefilmer av den gamla skolan, då lär man gilla den här filmen.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0109809/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0