Killer Klowns From Outer Space

Oj, det var ett par år sen jag såg den här för första gången. Under åren jag har haft den här på VHS har jag sett den så att kassetten snart har gått sönder, damn.

Storyn är som vilken monster-från-rymden-invaderar-vår-planet-för-att-slakta-oss-alla-film. En liten sömnig skithåla mitt ute i ingenstans, en lugn fredagskväll. Ett ungt par ligger i bakluckan på en kombi och hånglar uppe på en kulle där fler par gör samma sak. Rätt vad det är ser dom en meteor slå ner inte allt för långt därifrån. Dom åker för att leta reda på den, men hittar inte en meteor, utan ett...cirkustält?! Dom går in i ren nyfikenhet och det visar sig att cirkustältet är ett enormt rymdskepp.

Dom blir upptäckta av skeppets ägare (som är clowner, fyndigt va?) och blir jagade ifrån platsen. Dom åker till polisstationen och berättar vad dom varit med om och vad dom har sett. Under tiden börjar skeppets ägare gå mot den lilla staden.

Den här filmen är helt hysterisk! Filmen driver, men samtidigt hyllar, 50-talets stora våg med såna här filmer. Den är riktigt underhållande pga att den är riktigt rolig och ganska snurrig från och till så man kan inte låta bli att dra på smilbanden och träna skrattmusklerna.

Effekterna är svinbra och det blir egentligen aldrig någon stund då man lyfter på ögonbrynet för att effekten ser dålig ut. Filmen är alldeles lagom med sina ca 90 minuter och underhåller ordentligt. Skådespelarna gör ett bra jobb och håller igång manuset från början till slut. Men den här filmen är även en så kallad B-film, dvs "en andra klassens film", inget Hollywood-mumbo-jumbo alltså.

Kort sagt; samla gänget, ställ fram chipsskålarna och läsken och bänka er i soffan för en 90 minuter lång underhållning.

Det sista jag har att säga om den här filmen är att det här är ingen barnfilm pga att den innehåller även våld (även om dosen av våld är väldigt låg, så finns den där).

Så, ha en trevlig filmkväll!

http://www.imdb.com/title/tt0095444/

Kommentarer
Postat av: HA

Nämnas bör att filmen ju är gjord av Chiodo-bröderna, som sedan gjorde alla dockor till Team America.

2008-03-28 @ 08:06:39
URL: http://www.heltperfekt.com/glob

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0