Evil Breed: The Legend Of Samhain

Ja, dags för lite filmer som inte ingår i filmserier. Först ut är Evil Breed: The Legend Of Samhain. Samhain för övrigt var tydligen någon sorts irländsk ritual, eller nåt i den stilen.. det var så jag fattade det iaf när jag såg filmen.

Storyn är som vilken ungdoms-skräckis som helst. En grupp elever och deras lärare far iväg på en resa för att komma ifrån klassrummet och studera på annat håll ett par dagar. Dom åker till Irland (dom är amerikaner, eh, ja) för att besöka olika platser och studera olika saker, typ ritualplatser osv.

Dagen efter dom har anlänt berättar en underlig figur vid namn Gary om campare som försvunnit och menar på att det är varelser som inte tillhör våran värld som offrar sina offer till olika Gudar. Ja, ni fattar.

Filmen rullar på och eleverna och läraren sticker iväg till en plats där det är en massa stenar. Läraren berättar om en gammal legend om ett par som försvann in i nå grottor och sågs aldrig mer. Men legenden säger att dom kidnappade människor och åt dom för att överleva. För att deras släkte skulle fortleva fick dom lov att införa incest i familjen.

När dom återvänder till huset, börjar saker och ting hända..

Det här är en ganska typisk skräckfilm, fast den är ganska mycket våldsammare än vanliga skräckisar. Den har en nypa humor också och dom skämtar lite med hela skräckfilmsgenren.

Sam Raimi och Ted Raimi nämns också, vilket jag flinade till åt. Chasey Lain och Jenna Jameson blir slaktade och..det är kul, eller så.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om den här filmen, faktiskt. Den är helt ok och jag kan väl inte direkt gnälla nå vidare mycket på den. Effekterna är faktiskt riktigt bra. Skådespeleriet är väl som i vilken annan slasherfilm som helst. Det här ÄR en slasherfilm i grunden, även om mördaren är lite...udda, så att säga.

Helt klart godkänd film iaf. Gillar man slasher med lite extra mycket våld och blod, go for it. Ogillar man slashers, så kan man lika gärna låta den här filmen vara.. man får ändå inget ut av den isåfall.

http://www.imdb.com/title/tt0318040/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0