The Angry Video Game Nerd Vol. 1

Nu är det faktiskt dags för den första dvd-recensionen! Yaaay! Och självfallet har jag valt en av mina favoritdvder.. The Angry Video Game Nerd Vol. 1!

För er som inte vet vem (eller vad) The Angry Video Game Nerd är, så ska jag förklara kort. AVGN (som han även är känd som) heter egentligen James Rolfe och är en filmmakare som gjorde en videorecension av spelet Castlevania II: Simon's Quest 2004, och hela grejen var bara ett stort skämt egentligen. Kort därefter gjorde han ytterligare en video, där han själv framträdde framför kameran och klädde sig i en vit shorta (som ska typ symbolisera en nörd), drack öl (för att symbolisera att han dränker sina sorger för att spelet suger så mycket röv) och så visade han bara en kort bit ur spelet.. och spelet var Dr. Jekyll & Mr. Hyde till Nintendo 8-bit. Senare gjorde han även en tredje video där han både visade sig själv samt spelet mycket, och så la han in olika effekter.. och så startade det hela i princip. Detta skulle alltså bli avslutningen på AVGN-projektet (som då hette The Angry Nintendo Nerd), men som sedan fick så pass mycket respons att Rolfe bestämde sig för att fortsätta.

Detta finns även med på dokumentären "What was I thinking?", som finns med på den här fina dvdn.

Iaf.. AVGN är en stor figur ute på internet, och jag följer honom flitigt och kollar emellanåt hans hemsida för att vara uppdaterad på hans nya avsnitt och lite ny information angående AVGN-projektet.. så att säga.

Åter till dvdn nu iaf. Dvdn är riktigt bra, och är förutom fullmatad med dom första 17 AVGN-avsnitten också fylld till bredden med en massa bonusmaterial, t ex dokumentären (som jag nämde tidigare) "What was I thinking?", olika kortvideos där AVGN-karaktären är inblandad och specialvideos där Rolfe gör lite annat än sitter och gnäller och svär över gamla (och värdelösa) spel, på två stycken dvdskivor.

En av dom första 17 avsnitten skiljer sig dock från dom övriga, och det är Chronologically Confused-videon, där han tar upp olika värdelösa spel- och filmuppföljartitlar. Självklart är även den här videon lika underhållande som dom övriga.

Ett minus dock är att flera av videorna är redigerade, och flertalet olika scener ifrån filmer (typ klipp som blivit inredigerade för att skapa en komisk sekvens i avsnitten) har blivit borttagna. Visserligen förstår jag ju självklart att Rolfe och gänget som står bakom AVGN (ja, han gör ju inte precis allting själv) skulle fått sina arslen stämda till oigenkännlighet, men flera av videorna känns fel när inte dessa klipp är med. Har man följt AVGN på internet, och sedan ser på dvdn märker man genast att något saknas.. men det är inte så mycket att göra åt.

I långa drag är det en jäkligt bra dvd, och den innehåller en del roligt extramaterial och dokumentären är mycket intressant dessutom.

Introlåten till AVGN-avsnitten är riktigt bra.. även om den mest innehåller en massa svordomar ifrån avsnitten. Men att Kyle Justin lyckats göra en så pass bra låt på repliker ifrån avsnitten är imponerande. Mycket bra jobbat.

För er som inte vet vart man hittar AVGN, så varsegod.. ni hittar honom, exakt, här.

Det sista jag vill säga är.. alla jävla AVGN-imitationer (The Irate Gamer etc.) sucks monkeyfuck! AVGN var först, och är fortfarande bäst!

IMDB-adressen har bara information om själva serien, och inte om dvdn. Mer information om dvdn hittar ni på länken jag gav er längre upp.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1230180/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0