How To Make A Monster

En suverän B-skräckis som är grymt underskattad.

Ett spelföretag ska släppa ett nytt skräckspel under titeln 'Evilution'. Efter att ett gäng klåpare sullat till det med spelet och gjort det riktigt löjligt och larvigt, hyrs tre nya killar in; Hardcore, Sol och Bug. Dom tre och deras chef får reda på att om dom lyckas göra ett riktigt läskigt monster, har dom chans att få en bonus på en miljon dollar, men det finns en hake; dom har bara fyra veckor på sig.

Efter tre veckor ska dom köra in rörelserna för spelkaraktären, och använder sig av en skådespelerska som sätter på sig en dräkt och börjar röra sig på olika vis. Men kort därpå slår blixten ner i en elstolpe vilket kortsluter servern och alla filer blir korrupta.

De tre programmerarna och praktikanten, Laura, spelar 'Evilution' för att bestämma vem som ska stanna kvar över natten och se till så att alla backup-filer kommer in på datorn så att dom kan fortsätta med spelet.

Under natten händer dock något, och dräkten får spel (bokstavligt talat) och kommer till liv och börjar spela 'Evilution'... i verkligheten.

Utöver den något flippade storyn, så ingår en hel bunt B-skådisar också. T ex Clea DuVall (Identity, Ghosts Of Mars, The Faculty), Steven Culp, Tyler Mane (som spelade Michael Myers i den totalt värdelösa nyinspelningen av Halloween), Jason Marsden, Karim Prince, James Sullivan (Terror Toons) och Colleen Camp (Police Academy 2 och 4, Speed 2, Apocalypse Now, Last Action Hero och Die Hard With A Vengeance). Om du/ni undrar varför jag inte skrivit vad vissa av dessa skådisar varit med i, så är det för att inte tråka ut dig/er allt för mycket.

Filmen visar en del smygreklam för en del spel dessutom. T ex om man tittar i bakgrunden vid ett par tillfällen så får man se Evil Dead: Hail To The King-affischen. Ett annat exempel är att dom har ett Tales From The Crypt-flipper i bakgrunden också.

En annan rolig sak med filmen är att när själva spelsekvenserna är igång, då hör man skådespelarna trycka så in i helvete på knapparna på dosorna (som för övrigt ser ut som något billigt skit för typ 100 kr eller så), men det händer absolut inte ett jävla dugg i spelet. Detta drar självfallet inte ner betyget, men det är en lite rolig grej jag upptäckte.

Effekterna är grymt bra och makeupen för monstret är riktigt coolt, vilket innebär thumbs up. Skådespelarinsattserna är väl så pass så som man kan räkna med när det gäller B-filmer. Storyn är, som sagt, något flippad, men den väcker intresse och är grymt underhållande. Utöver det, är den även ganska våldsam men den framkallar ett och annat garv också. Dessutom, så innehåller den en och annan scen där ganska oförklarliga saker händer.

Det är mycket som man kan gnälla över i den här filmen, sure, men den är underhållande, våldsam, rolig och intressant vilket gör den sevärd.

Jag såg, dessutom, den här filmen för flertalet år sen på TV1000, när den gick där då. Jag gillade den då, och jag gillar den fortfarande.

Det här, kallar jag underhållning.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0281919/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0