Halloween: Resurrection

Åttonde och förhoppningsvis den sista Halloween-filmen i serien (jag räknar inte med remaken).

3 år har gått sen Michael Myers senaste massaker som utspelade sig på en privatskola i Kalifornien där hans syster Laurie Strode var rektor. I 3 år har Michael varit spårlöst försvunnen... fram tills nu.

Sara och hennes två vänner Jen och Rudy har vunnit en tävling och vinstpriset är att ingå i en dokusåpa som går ut på att vara i Michael Myers gamla hus över Halloween-natten. De tre vännerna och tre andra ungdomar går in i huset och sätter igång direkt att genomsöka huset. Givetvis dyker även husets ägare upp... och han tycker inte om inkräktare.

Den åttonde Halloween-filmen är helt ok, mer eller mindre. Skådespelarna duger, men vissa av karaktärerna hade jag med nöje gett på en fet nacksmäll, irriterande idioter. I skådespelarlistan ser vi bland annat Busta Rhymes, Bianca Kajlich, Tyra Banks samt Jamie Lee Curtis som dyker upp för sista gången som Laurie Strode. Vi ser även Brad Loree som Michael, den här gången.

Han som regisserade den här filmen, Rick Rosenthal, regisserade även Halloween II. Lite onödig, men rolig fakta.

Med tanke på att det är en sån där film om en dokusåpa så används det ju givetvis även övervakningskameror och kameror som går att fästa i headset (eller liknande). Självfallet är filmen inspelad med vanlig kamera också. Stundtals vill jag gnälla på filmningen då bilden brusar nåt så förbannat, men tack och lov slängs inte kameran som en jävla jojjo bara för att det är bild ifrån en sån där kameran i ett headset.

Effekterna är som i de övriga Halloween-filmerna. Men vi får se desto mer av dem än vad vi fick i filmen innan den här (H20, alltså).

Den åttonde delen funkar som underhållningsvåld och är helt ok, mer eller mindre... även om de kunde ha ändrat på en och annan sak i filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0220506/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0