Frágiles

Originaltiteln är Frágiles och Fragile är den internationella engelska titeln för filmen och jag hittade självfallet inte något cover med originaltiteln. Tyvärr.

Amy Nicholls anländer till Wight Island för att hoppa in som ersättare som nattsköterska på Mercy Falls Children Hospital, efter att sköterskan Susan har sagt upp sig. Sjukhuset håller på att läggas ner och patienterna ska flyttas till Saint James Hospital, men tack vare en tågolycka har nedläggningen av sjukhuset försenats.

Vid hennes ankomst till sjukhuset blir hon presenterad inför åtta barn med lung fall av sköterskan Helen Perez. Amy fastnar fort för den udda flickan Maggie som gillar att leka med bokstavsklossar för att prata med "The Mechanical Girl", som kallas för Charlotte, som påstås bo på andra våningen som är övergiven och igenbommad sen många år tillbaka.

Amy frågar runt bland sina kollegor om Charlotte men blir avvisad med förklaringen att Maggie bara har livlig fantasi. Amy börjar rota i det hela och märker snart att Maggie kanske inte bara har livlig fantasi.. hon kan ha rätt också.

Den här filmen är riktigt bra. Varför vet jag inte riktigt. Skådespelarna, däribland Calista Flockhart (Ally McBeal), gör ett riktigt bra jobb. Men filmen blir aldrig skrämmande men den är spännande och har ett relativt högt tempo. De få effekter som är med i filmen är snyggt gjorda (de flesta iaf) och make-upen är ganska nice med. Storyn är ganska bra, även om den innehåller en och annan grej som man i verkliga livet bara skulle skaka på huvudet åt.

Hur som helst gillar jag den här filmen.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0422272/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0