The 6th Day

I en nära framtid har kloning blivit mer tekniskt avancerat, men kloning av människor är fortfarande illegalt. Familjefadern Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) är en av många som är skeptisk till kloning, men som ställs inför en fasansfull upptäckt när han kommer hem en dag från jobbet; hans plats i hemmet har blivit ersatt av en klon. Men innan han får chansen att konfrontera klonen blir han anfallen av en grupp lönnmördare och måste nu fly för sitt liv och ta reda på sanningen. Frågan är; är han redo för svaren han söker?

The 6th Day är en väldigt storydriven och utvecklande actionfilm, där effekterna är utdaterade och filmen i sig är hyfsat förutsägbar och lider dessvärre av lite för lite action. Stundtals blir det halvt om halvt långdraget med relativt utdragna dialoger och noll spänning - vilket gör att filmen blir löjligt lång med ca 120 minuters speltid, vilket de lätt hade kunnat korta ner till runt 100 iaf. När det väl blir action i filmen är det hyfsat spännande, men blir aldrig imponerande.

Utöver Arnie ser vi bland annat Michael Rapaport, Tony Goldwyn, Robert Duvall, Michael Rooker, Sarah Wynter, Wendy Crewson, Rodney Rowland och Terry Crews i viktiga roller.

Inte en av Arnie's bästa filmer, men den duger gott att titta på iaf.

http://www.imdb.com/title/tt0216216/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0