Deathstalker

Krigaren Deathstalker (Rick Hill) får uppgiften att hitta och förena de tre krafterna av skapelse - en bägare, en amulett och ett svärd - av den gamla häxan Toralva (Lillian Ker), för att förhindra att den ondskefulla magikern Munkar (Bernard Erhand) ska få tag i dem och använda dem för sina ondskefulla ändamål.

Efter att ha fått tag på svärdet slår sig Deathstalker ihop med Salmaron (Augusto Larreta), Oghris (Richard Brooker) och Kaira (Lana Clarkson) för att bege sig till den stora turneringen för att utröna den starkaste krigaren. Den falska kungen (Munkar) håller den riktiga prinsessan till fånga och planerar att döda Deathstalker, vilket kommer bli lättare sagt än gjort...

Efter att ha kikat på en review av James D. Rolfe (ägare av Cinemassacre.com) om de fyra Deathstalker filmerna fick jag bara lov att införskaffa dem asap. Första Deathstalker filmen släpptes under eran då andra större filmer av samma typ släpptes (exempelvis Conan The Barbarian och The Beastmaster) och hamnar givetvis i B-filmsarkivet.

Effekterna och makeupen är skrattretande och jag skulle tippa en slant på att de även var det när filmen släpptes back in the days. Skådespelarna är rätt hyfsade och fungerar i den här typen av film, även om det förekommer jag-kan-inte-skådespela-så-jag-läser-direkt-ur-manuset-istället-sekvenser. Storyn är hyfsad och mest en ursäkt för att visa halvtaskigt framfört våld och en massa tuttar - vilket Deathstalker filmerna mestdels går ut på.

Första Deathstalker är dock ganska underhållande - på trashfilmsvis. Om man kan se förbi de usla effekterna, den tunna storyn och de träiga skådespelarna är det här en god underhållning en sen lördagskväll.

Mycket sevärd - för oss som gillar trashfilmer.

http://www.imdb.com/title/tt0087127/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0