Deathstalker II

Prinsessan Evie (Monique Gabrielle) blir avsatt från sin tron av den onde trollkarlen/svärdsmannen Jerak (John Lazar) och hans vällustiga och farliga allierade Sultana (Toni Naples). Förklädd till Reena Sierskan tar prinsessan Evie hjälp av krigaren Deathstalker (John Terlesky) . Tillsammans måste de slåss mot Jerak, Sultana, deras trupper och en klon av Evie (även hon "spelad" av Gabrielle) för att ta tillbaka Evie's kungadömme.

Nu var det ett bra tag sen jag recenserade en Jim Wynorski film och gissa vad? Deathstalker II är en tidig Wynorski film. Och det märks väldigt väl. Delvis för att det återanvänds scener ifrån den första Deathstalker filmen och från en tidigare Roger Corman (som producerade samtliga Deathstalker filmer, samt många, många, många andra B-produktioner) film - The Raven från 63 - samt urusla effekter, stela skådespelare och ett helt ointressant manus.

Istället för en köttskalle som Rick Hill porträterade Deathstalker som i första filmen, får vi här se en tanigare, flinande, cheesigare och töntigare Deathstalker porträterad av Terlesky - som inte ser ut att kunna ta filmen på allvar överhuvudtaget. Gabrielle har visserligen utseendet med sig, men att se henne agera är ungefär som att titta på en sågbock som försöker kommunicera (å andra sidan består större delen av hennes filmografi av "vuxenfilmer", aka mjukporr. Lazar är cheesig och hyfsat ointressant. Vi får även se King Kong i kvinnoform gestaltad av Dee Booher i en wrestling-match mellan henne och Terlesky - som dras ut något fruktansvärt. Effekter och manus behöver jag inte gå in på då jag tror de flesta redan kopplat hur de är.

Tycker man att den första filmen är usel så lär man skrika i panik av den här. Den är inte bra och den inte så där dålig så att den blir bra heller, även om den försöker sig på att vara rolig till och från så misslyckas hela filmen och den känns mest som waste of time.

Skippa.

http://www.imdb.com/title/tt0092860/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0