Suspect Zero

Efter att ha blivit avstängd i ett halvår och kort därpå fått ett nervöst sammanbrott anländer FBI agenten Thomas Mackelway (Aaron Eckhart) till Albuquerque. Kort efter hans ankomst hittas den döda kroppen av en försäljare och Mackelway sätts som ledare för utredningen. Hans chef ber om förstärkning och de får in Fran Kulok (Carrie-Anne Moss) - som har ett förflutet med Mackelway.

Spåren de finner leder dem till en viss Benjamin O'Ryan (Ben Kingsley) - en man som påstår sig ha jobbat på FBI tidigare och pekas ut som en mördare som plockar ut sina offer slumpvis. Mackelway å andra sidan tror att O'Ryan har en helt annan koppling till fallet...

Du sätter dig framför TVn mitt i natten, slår igång den, bläddrar igenom lite kanaler och hamnar slutligen framför en hyfsat spännande thriller. Det är vad Suspect Zero är, mer eller mindre. Den pendlar mellan att vara spännande och rent av seg - och bitvis är den rent av tråkig också. Speciellt märkvärdig är den inte heller, även om manusförfattaren försökt få till flera twister igenom filmen, så blir ändå slutresultatet att man knappt höjer på ögonbrynen.

Filmen i sig är helt ok och skådespelarna gör bra insatser, men det är just det där att bitvis händer det faktiskt knappt nånting och jag sitter bara och undrar vad de egentligen sysslar med. Ett exempel är att i flera sekvenser får vi sitta och titta på när Eckhart har en massa skumma syner - vilket åtminstone gjorde mig ganska rastlös. Om dessa syner skulle vara spännande så har de då iaf failat rejält och stort.

Det finns inte så mycket mer att tillägga om Suspect Zero faktiskt. Det är en ok film, helt enkelt. Det är nog ingenting jag kommer se om inom den närmaste framtiden.. men nån gång. Kanske..

http://www.imdb.com/title/tt0324127/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0