Semana Santa

Det är påsk i staden Seville, Spanien, och gatorna är fulla av folk, fest, dans och musik. Samtidigt anländer kommisarien Maria Delgado (Mira Sorvino) och blir placerad att jobba tillsammans med kommisarierna Quemada (Olivier Martinez) och Torillo (Féodor Atkine) på ett bisarrt dubbelmord, utfört med flera tjurfäktnings knivar.

Maria intervjuar den gamla damen Donã Catalina (Alida Valli), som fann kropparna, och upptäcker snart att det förflutna kan ha kopplingar till det som inträffat...

Filmen inleds med ett par hyfsat intressanta händelser och dalar sedan neröver för resten av filmen. Under filmens gång haglar det in en hel del klichéer och förutsägbara händelser som - även om de är menade att vara spännande - inte är ett dugg spännande. Mot slutet av filmen blir det hela jävligt sulligt att hålla reda på vem som är vem och vem som har något med saken att göra.. iofs, vem fan bryr sig?

Semana Santa är en grymt utdragen, tråkig och förutsägbar film som inte intresserade mig det minsta - utöver inledningen. Skådespelarna gör visserligen sitt jobb och gör det faktiskt bra, men de arbetar mot ett manusskript som borde ha bränts innan det blev filmat.

Undvik.

http://www.imdb.com/title/tt0216196/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0