Pik lik feng (aka Thunderbolt)

Chan Fo Toh (Jackie Chan), en expert mekaniker som har återvänt till Hong Kong - där han driver en liten verkstad tillsammans med sin far och två systrar - efter att ha deltagit i en kurs hos Mitsubishi Motors i Japan. På hans fritid hjälper han polisen att kolla bilar som har blivit illegalt uppgraderade. En natt blåser den psykotiske racerföraren - och gangstern - Warner "Cougar" Krugerman (Thorsten Nickel) förbi Foh och polisen, varpå saker och ting går hand i hand vilket slutligen resulterar i att Foh måste återvända till Japan för att köra ett race mot Cougar för att frita sina systrar...

Givetvis händer det en hel del däremellan och det hela är hyfsat underhållande. Till en viss del åtminstone...

Det första problemet filmen har är att manuset känns rätt utdraget. Med det menar jag att det händer en massa, massa grejer innan själva racet i slutet, som egentligen inte har ett skit med racet i sig att göra.. vilket gör att filmens manus känns lite som en ursäkt för att visa Jackie Chan sparka och slå folk på käften. Det andra problemet filmen har är att under flera sekvenser där det händer något har det laggts på någon form av slow motion effekt (som bara segar ner filmen ytterst lite), som gör att bilden blir stundtals suddig.. vilket är helt jävla onödigt (om detta berodde på min release av filmen har jag ingen aning om, men jag tror inte det iaf). Visst går det undan när det väl är slagsmål, men för helvete.. håller man ögonen öppna så hinner man faktiskt se vad som inträffar. Vilket för oss till nästa grej..

Filmen innehåller även ett par repriser. Ja, mer eller mindre repriser. I flera scener där det inträffar någonting som går snabbt, då får vi se detta i nästa sekvens i en slow motion version. Visserligen får vi inte se samma klipp en gång till, men det är samma grej som inträffar ur en annan vinkel.

Actionmässigt är filmen hyfsat underhållande. Det vi får är någon enstaka skottstridsscen, ett par biljaktsscener och tre, fyra slagsmålsscener.. samt en sekvens där de river ett hus och garage, då Chan blir omkringslängd som en vante. Nagelbitarspännande blir det emellertid aldrig. Det man får är några goda skratt och en bunt hyfsat schyssta actionsekvenser. Typ.

Nej, nog har Jackie gjort bättre filmer än så här, men Pik lik feng - känd som Thunderbolt under sin internationella titel - har sina stunder antar jag. Annars hade jag nog inte suttit och garvat och känt mig hyfsat underhållen.

Godkänd, men långt ifrån en av Jackie's bästa.

http://www.imdb.com/title/tt0114126/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0