Flight Of The Intruder

Efter att hans bombfällare blivit dödad i strid börjar Jake Grafton (Brad Johnson) att ifrågasätta syftet med de meningslösa bombningarna Flottan gör. Han finner emellertid en allierad för sin cynism i Virgil Cole (Willem Dafoe), en bombfällare som är inne på sin tredje runda i Vietnam, och tillsammans gör de upp en plan för ett uppdrag de inte fått tillåtelse att göra mot ett vapenlager i Hanoi i Nordvietnam. Risken är krigsrätt i händerna på den krigsmärkte kommendörkaptenen Camparelli (Danny Glover)... om de lyckas återvänder levande.

Så där speciellt märkvärdig var inte filmen, men den var hyfsat bra. Filmens största problem är att det bara är en massa jävla gagg den första timmen innan någonting av intresse inträffar. Efter runt 60 minuter (av ca 110) börjar filmen röra på sig, för att sedan återgå till en bit utdraget gaggigt drama återigen för att sedan återgå till det intressanta - dvs krig och action.

Skådespelarna är bra och de - ganska få - actionsekvenser är hyfsat genomförda. I vissa av sekvenserna dyker det upp rätt uppenbara green screens, vilket bara ser rätt.. larvigt ut. Filmens avslutning är en enda klichée och blir töntigt förutsägbar.

Filmen är hyfsat bra, hade de inte gaggat så förbannat den första timmen och att det faktiskt hade hänt någonting intressant så hade nog filmen blivit bättre. Eller nåt.

http://www.imdb.com/title/tt0099587/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0