Lat sau san taam (aka Hard Boiled)

Undercoversnuten Tony (Tony Leung Chiu Wai) har lyckats infiltrera maffian, men när en uppgörelse på en restaurang går snett skjuts en polis ihjäl. Polisens partner, "Tequila" (Yun-Fat Chow), ger sig ut på jakt efter de ansvariga, ovetandes att en av bovarna är en infiltratör. Tony i sin tur börjar närma sig sitt mål att avslöja en stor vapengömma.

Action, action och åter action. Våldsam sådan med, dessutom. Övervåldsam, kan man till och med säga. Men fan så underhållande. John Woo's klassiska actionrulle från 92 är en ca 2 timmar övervåldsam actionrulle som troligtvis förnöjer de flesta actionsugna där ute. Folk blir skjutna till höger och vänster, saker exploderar överallt och det är inte speciellt mycket dötid igenom filmen, utan det händer nästintill hela tiden någonting och resan mellan punkt A och punkt B går undan.

15 år efter filmens release - dvs 2007 - släpptes också ett spin-off-spel till Hard Boiled, under titeln Stranglehold. Spelet är inte en uppföljare till filmen, utan mer ett "nytt kapitel" i Tequila's liv. Att vi dessutom får se en filmatisering av spelet 2012 (enligt IMDB) kan bli intressant.

Anyway; se filmen om du vill se vad riktig action är. Läs gärna Helt Perfekt's recension av filmen också.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0104684/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0