Kill Bill: Vol. 2

Efter att ha gjort sig av med två stycken ur sitt gamla lönnmördarteam beger sig 'The Bride' (Uma Thurman) iväg efter de sista i teamet; Budd (Michael Madsen), Elle (Daryl Hannah) och givetvis också sin huvudsakliga måltavla - Bill (David Carradine). Men en rejäl överaskning väntar på henne...

Den andra filmen börjar otroligt långsamt och kör på väldigt mycket med bakgrundsinformation. Runt timmen in i filmen börjar det röra på sig smått, för att sedan återgå till det långsamma temat. Slutresultatet blir en långsam och hyfsat utdragen film på över 2 timmar som saknar större delen av vad som gjorde ettan så förbannat bra (den svarta humorn, vansinnet, över/ultravåldet, Hitler som inte var med osv). Det hela blir mer pratigt än händelserikt, helt enkelt. Men för att få hela storyn lär man också se den här, även om den är utdragen.

Vi ser - utöver nämda personer - även Michael Parks, Samuel L. Jackson och Sid Haig i varsin kort roll. Parks som 80 årig pimp, Jackson som rökande kyrkpianist och Haig som glasögonprydd strippklubbsbartender. Sen är det säkert någon mer nämnvärd som jag missat. Men det skiter jag i.

Nej, nog tycker jag att den första filmen är betydligt bättre än den andra - även om tvåan knyter ihop påsen och förklarar ett och annat som kan ha blivit kvarlämnat från den första filmen. Det känns lite som att Tarantino körde slut på allt krut i första filmen och att tvåan fick ta överblivna idéer, ungefär.

Avslutningsvis; har du inte sett filmerna, se båda - så du får den fulla storyn - och om du har sett filmerna tidigare så.. ja, se om dem. Även om tvåan är utdragen och inte alls lika bra som första.

Läs gärna min recension av den första filmen, också.

http://www.imdb.com/title/tt0378194/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0