Kill Bill: Vol. 1

'The Bride' (Uma Thurman) ingick i lönnmördargruppen Deadly Viper Assassination Squad, fram tills den dagen då hon bestämde sig för att lämna den branschen, skaffa sig ett nytt liv och gifta sig. Men under cermonin dyker hennes gamla grupp upp och fimpar av samtliga som är närvarande.. trodde de. 'The Bride' hamnar i koma för att fyra år senare vakna upp och hon är sugen på hämnd.. och är jävligt förbannad.

De stackare som missat Kill Bill filmerna borde ta och krypa ut ifrån stenen de dvalat under sen 2003 och kika på dem - åtminstone innan den tredje delen i serien kommer. Hur som helst; det finns rätt lite att säga om de här filmerna, som inte redan sagts åtminstone. Så jag tänker försöka hålla mig rätt kortfattad.

Utöver Thurman ser vi även Lucy Liu, Vivica A. Fox, Daryl Hannah, David Carradine (som gick bort i somras), Michael Madsen och Michael Parks (som dyker upp i samma roll som han hade i From Dusk Till Dawn, Planet Terror och Death Proof). Flera av nämda namn har jobbat med Mr. Tarantino tidigare - för informationens skull.

För er som inte har sett filmen följer en kort resumé av filmens innehåll (ni andra som har sett filmen en sisådär 56 gånger eller så kan läsa på eget behag): över/ultravåld, martial arts, folk som dör, vansinne, fontänblod, en stor skopa svart humor, Tarantino-dialoger, Tarantino-story, Hitler (egentligen inte, men vad fan..), en nypa spänning och.. en massa annat. Filmen är råbra, hur som haver.

De som inte har sett den; se den. De som redan har sett den; friska upp minnet lagomt till tredje filmen dimper upp på vita duken - om det nu händer.. man vet ju aldrig om projektet skrotas.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0266697/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0