Collateral Damage

Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) har allt han kan önska sig. Ett jobb som brandman, en vacker fru och en son. Men allting slits ifrån honom i ett snabbt ögonblick under en terroristattack - genomförd av den colombianske gerillaledaren Claudio "Vargen" Perrini (Cliff Curtis) - som tar livet av flera människor - däribland hans fru och son.

När regeringen börjar förhandla om fred ökar frustrationen för Gordy, som bestämmer sig för att ta saken i egna händer och leta reda på Vargen för att utkräva hämnd.. vilket kommer bli lättare sagt än gjort.

Jag tror de flesta fans av Arnie kommer ihåg den här filmen. Den skulle från början släppas den 5 Oktober, 2001, men tack vare attacken mot World Trade Center den 11 September, 2001, sköts releasen upp. Istället släpptes filmen den 4 Februari, 2002. Filmen ska dessutom vara ganska redigerad och scener som kan tänkas vara opatriotiska blev borttagna. "America! Fuck yeah!" någon?

Filmen är iaf bra, men långt ifrån en av Arnie's bästa. Den börjar halvsegt och det tar en stund innan det hela börjar röra på sig. Actionsekvenserna är hyggligt gjorda och att Arnie inte skjuter ett enda skott i hela filmen var lite oväntat första gången man såg filmen. Utöver Arnie och Curtis ser vi även John Leguizamo (som komiskt nog ÄR ifrån Colombia), Francesca Neri och Elias Koteas i viktiga roller.

Bortsett ifrån den sega starten av filmen och det patriotiska budskapet filmen har så är det en klart sevärd film, även om Arnie har gjort bättre filmer.

http://www.imdb.com/title/tt0233469/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0