Death Machine

I ett alternativt 2003 experimenterar storföretaget Chaank Armaments med den ultimata stridsmaskinen som är delvis människa, delvis maskin - kallat Hardman. Men än så länge har Hardman projektet varit opålitligt och har dödat flera oskyldiga människor. Geniet som ligger bakom projektet är Jack Dante (Brad Dourif) som lever i en barnslig värld av modeller, leksaker och serietidningar. När han får sparken av högsta hönset - Hayden Cale (Ely Pouget) - för att ha dödat flera styrelsemedlemmar släpper han lös den ultimata dödsmaskinen - kallad 'Warbeast' - efter Cale och de som försöker hjälpa henne.

Death Machine är.. en bra film. Även om den är B all the way. Större delen av effekterna är rent av hemska jämfört med dagens standarder och kan framkalla rejäla gapskratt om man inte är beredd på dem. Men sen har vi även de effekter som faktiskt är ganska imponerande snygga (t ex Warbeast roboten). Brad Dourif är i högform och går loss som det psycho vi alla känner honom som. Ely Pouget är också bra i en av huvudrollerna - även om hon har medverkat mestadels i en massa tv-serier och exempelvis Red Shoe Diares 5: Weekend Pass (som jag skulle tippa på är en mjukporrfilm). De övriga skådespelarna gör bra insatser med, men jag kan inte komma på att jag sett dem i någon annan film. Hm.

Enligt IMDB refererar Death Machine till andra regissörer. T ex är Jack Dante en referens till Joe Dante (Gremlins), Scott Ridley refererar till Ridley Scott (Alien), John Carpenter refererar givetvis till John Carpenter (Halloween) och Sam Raimi refererar till just Sam Raimi. En annan referens är i en scen då karaktären Raimi skjuter en målsökande missil mot Warbeast roboten och där kameran följer med missilen i en liknande filmningsteknik som i Sam Raimi's Evil Dead där den icke namngivna ondskan far runt ute i skogen. Ni som har sett Evil Dead begriper vad jag menar. Filmen inkluderar även en del andra referenser till andra större filmer.

Vad finns det mer att säga? Stephen Norrington står för regi, manus och producering och gjorde 4 år senare filmen Blade. Norrington har även varit involverad i andra filmprojekt så som i andra och tredje Alien filmerna, Exorcist: The Beginning, Hellraiser: Bloodline och Feast. Något som slog mig den här gången jag såg filmen var att det hade varit intressant att se hur Death Machine hade blivit om Norrington gjort den nu.. eller rent av en remake som är lik originalet.

Svammel, svammel. Death Machine är iaf en riktigt bra B-rulle, som mixar sci-fi, action och en nypa skräck i en fin blandning.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0109575/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0