Meat Market Trilogy

Ny trilogirecension. Nya filmer. Den här gången splattertrilogin Meat Market.

Djurattacker, säger TV-nyheterna. Men de två f.d säkerhetsagenterna Argenta och Shahrokh - som tidigare jobbade på ett företag som de visste höll på med olika bisarra medicinska experiment - tror sig veta vad som egentligen försigår; attackerna som inträffat de senaste veckorna är inte genomförda av djur, utan av människor som har muterats till ruttnande kannibalistiska zombies.

Argenta och Shahrokh flyr ifrån staden för att försöka hitta andra överlevande. Det de hittar är tre vampyrkvinnor som är beväpnade med högteknologiska vapen, en rubbad mexikansk wrestlare, en skadad soldat och en forskare som verkar veta mer än vad han vill säga. Tillsammans måste de slå tillbaka mot horderna av zombies och försöka sätta stopp för epidemin.

Meat Market kan beskrivas med ett enda ord och jag tror de flesta skulle förstå vad det är för typ av film. Ordet jag tänker på är urusel. Filmen är inte bra på någon punkt, what so ever..

Vad som började så bra övergick till ren jävla dynga ungefär 5 minuter in i filmen och fortsatte så till slutet som var 85 minuter senare. De som stog framför kameran verkade inte ha en aning om vad de gjorde där egentligen och deras agerande var inte trovärdigt någonstans, samtidigt som det var löjligt stelt. Effekterna var av noll budgetvarianten, även om några få make ups och effekter var rätt schyssta för att vara en låg/nollbudgetrulle. Storyn är tunn som eldat papper och det inträffade flera gånger att jag inte begrep vad de sysslade med då redigeringen och händelseförloppet stundtals var dassigt gjort.

Händelseförloppet var lite intressant också. I början av filmen inträffade det flera grejer som påminner om starten av Dawn Of The Dead (78ans årsgång alltså), för att sedan hoppa över till en massa scener som bara var där för att vara där.. typ. Det är scener som inte har ett skit med filmen i övrigt att göra, utan var mer utfyllningar av inledningen. Utöver detta inträffade det även mer grejer som fick mig att lyfta på ögonbrynet, exempelvis ett SWAT team med tre stycken personer som - utöver sina gevär - bär runt på handgranater. Sen när använder sig SWAT teams av handgranater?

Ljudet var ganska funky med. Istället för att vi får se när zombierna tar sig en tugga så får vi HÖRA när de gör det - för att sekunden senare få se ett stort bett i huden på personen zombien har bitit. Det här ljudet är till en början ganska komiskt att höra, men övergår till att man bara suckar över det. En annan komisk grej med ljudet - som senare övergår till suckningar - är att de har laggt på en röst de spelat in senare till wrestlaren, som bara låter så jävla fel med tanke på personens kroppsbyggnad.

Sammanfattningsvis så kan jag väl säga som så att.. håll er ifrån den här filmen. Den kommer troligtvis inte ge er ett skit ändå.

http://www.imdb.com/title/tt0349804/

Det har gått lite mer än ett år sedan de första attackerna från zombierna inträffade och Argenta, Shahrokh och Nemesis (från den första filmen) försöker att överleva i ruinerna som en gång var en civilisation. I sitt sökande efter ett säkert ställe att bosätta sig på snavar de rakt in i vad som verkar vara den sista mänskliga tillflyktsorten: ett inhängnat läger som drivs av den f.d motivationstalaren Bill Wilhelm och hans tungt beväpnade anhängare. Men bakom fasaden om att bygga upp det som blivit krossat tack vare epidemin gömmer sig någonting helt annat...

Den andra filmen i trilogin var förvånansvärt bättre än den första.. även om den fortfarande inte är så där värst jättebra. Skådespelarna var lite mer trovärdiga, även om vissa repliker var stelt framförda. Kocken i filmen var speciellt stel och det lät som att han läste direkt ur manuset. Effekterna och make upen var ungefär som i den första filmen, men imponerade då och då återigen - även om dessa tillfällen var fler i den här filmen. Manuset var lite mer välskrivet än den första filmens och den här gången fanns det faktiskt en lagomt intressant story - även om den kunde ha varit bättre, givetvis.

Att filmen hade ett mer välskrivet manus tackar jag givetvis för, men filmen hade tyvärr en del osammanhängande händelser då jag satt och sa "Va?" för mig själv. Mot slutet av filmen är det flera scener som är otroligt osammanhängande och det hela känns ganska ogenomtänkt.

Meat Market 2 var på rätt väg, men snavade lite här och där. Den var hur som helst bättre än den första filmen, helt klart. Men varför de valt att återanvända de funkiga gluffs-ljuden zombierna gör ifrån sig när de krubbar förstår jag inte riktigt.

Jag ser hur som helst hellre Meat Market 2 igen istället för ettan - även om tvåan inte är något av det bästa jag har sett.

http://www.imdb.com/title/tt0368019/

Under en världskris där de döda vaknar till liv för att äta de levande försöker det unga paret Erika och Mike att ta sig till en räddningsstation. Men när de anlänt upptäcker de att stationen har blivit övertagen av de odöda och de söker skydd i ett intilliggande övergivet hus.

Utan mat, vatten och sömn börjar deras band till verkligheten att sakta men säkert att brista och snart utökas deras kamp om överlevnad då kraftiga hallucinationer och vanföreställningar börjar uppstå.

Den tredje filmen i Meat Market trilogin överaskade mig ganska mycket faktiskt.. fram till ungefär 20 minuter innan slutet, då hela filmen började balla ur totalt. Den började riktigt schysst och filmen såg lite mer professionellt gjord ut - otroligt nog. Till en början kändes filmen mer som en skräckfilm än en splatterfilm och spänningen låg som en bubbla över hela filmen. Ett par scener var riktiga nagelbitare, faktiskt. Men hela filmen byter stil mot slutet och det hela byter till en riktigt sunkig splatterstil.

Effekterna var till en början rätt hyggliga, men mot slutet ballade allt ur - som jag skrev längre upp. När en av huvudrollerna sköt med ett hagelgevär "exploderade" zombiernas huvuden - vilket syntes lång väg att de använt usel datorteknologi för att åstadkomma. Skådespelarna var otroligt nog ganska bra och jag blev rätt förvånad när jag såg att de faktiskt kunde agera rätt bra framför kameran. Storyn i filmen är inte direkt djup, men den är inte heller lika sullig som de två tidigare filmerna - som inte har ett skit med den här tredje filmen att göra bortsett från ett par punkter (som ni får ta reda på själva om ni vill veta dem).

Utöver de usla effekter i slutet av filmen var även själva avslutningen av filmen riktigt värdelös. Den lämnar tittaren som ett jävla frågetecken och ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt vad som hände i slutet.. jag satt mest med öppen munn och funderade hur de egentligen tänkt. Men slutet lämnar även en öppning för ytterligare en uppföljare - vilket jag absolut inte hoppas på, även om trean var rätt bra.

Så. Trean var faktiskt en rätt bra film, om vi bortser ifrån de sista 20 minutrarna av filmen som var rent av bedrövliga.

http://www.imdb.com/title/tt0808897/

Och så en snabb sammanfattning av de tre filmerna. Den första filmen är bedrövlig och rent av gräslig och bör undvikas av de flesta - bortse givetvis från filmmasochister. Den andra filmen var bättre än den första, men det betyder inte heller att filmen var bra även om den var på rätt väg. Den tredje filmen var till större delen en riktigt schysst film.. fram till de horribelt usla 20 sista minutrarna som lätt kunde ha skippats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0