Retardead

Spin off uppföljaren till den sketna filmen Monsturd.

Efter att Jack Schmidt blivit dödad av den lokala polisen och en FBI agent i Butte County börjar lugnet återigen lägga sig över staden. Men Schmidt's skapare - Dr. Stern - lever fortfarande och har nya planer.

Dr. Stern - som nu kallar sig för Dr. Feldman - beger sig iväg till Butte County Institute for Special Education för att prova ett serum han har framställt. De personer som får serumet i sig utvecklar talang för saker de inte kunnat genomföra förr, men serumet har givetvis en bieffekt: de som får serumet i sig förvandlas så småningom till köttätande zombies.

Efter att Dr. Stern provat serumet på ett par av eleverna bryter en zombieepidemi ut i staden och det är återigen upp till de lokala poliserna, och FBI agenten som hjälpte dem att stoppa Schmidt, att rädda staden.

Ärligt talat så föredrar jag den här före Monsturd. Dels för att det är en zombiefilm och dels för att den var mer roande. Storyn var av den klassiska typen, med en liten rolig twist på slutet. Effekterna var självklart till större delen riktigt ass med tanke på att det återigen är en lågbudgetrulle. Makeupen på zombierna förde mina tankar till George A. Romero's klassiker Dawn Of The Dead, då zombierna även i den här filmen hade typ blåaktig hud.

Filmen var dessutom roligare. Den hade några riktigt klockrena skämt som fick mig att vråla av skratt. Men samtidigt så lutade den lite mycket åt första filmens håll; torr halvtråkig humor.

En lite rolig grej med filmen är att innan själva filmen börjar, så får vi se fejkade trailers på filmer med löjligt långa titlar och där speakern överdriver något så förbannat. Vilket fick mig att skratta, typ.

Men för att begripa den här filmen fullt ut bör man se den första hur som helst. Jag gillade iaf den här.

Sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt1290417/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0