Madagascar

Jag skulle gissa på att de flesta har sett den här filmen. Eller åtminstone vet vilken det är.

Vid New York's Central Park Zoo lever lejonet Alex (Ben Stiller), zebran Marty (Chris Rock), flodhästen Gloria (Jada Pinkett Smith) och giraffen Melman (David Schwimmer) och är de stora stjärnorna på zooet. Men efter att Marty, som har drömmar om att leva i det vilda, brutit sig ut från zooet beger sig hans vänner efter honom.

Efter att ha återförenats blir de tillfångatagna.. för att skeppas till Kenya, Afrika. Men under färden blir båten kapad och de fyra vännerna, som vuxit upp i fångenskap, måste lära sig att överleva i det vilda då de spolas i land på ön Madagaskar, där de möter en flock lemurer ledda av King Julien (Sacha Baron Cohen).

Vad finns det egentligen att säga om den här filmen som inte är redan sagt? Den har snygga animeringar, bra voiceacting och helskön humor. Samt ett sångnummer av Baron Cohen där det framförs en 2005 version av den klassiska discolåten I Like To Move It.. som typ senare har spelats rätt flitigt här och var.

Och tack vare den här filmen har det kommit två kortfilmer (säkerligen fler, vad vet jag..) med de fyra militanta pingvinerna, som alla är dödskära i. De har även fått en helt egen tv-serie. Filmen har givetvis också fått en uppföljare (som alla vet) och även en tredje film är på gång och beräknas släppas runt 2012 (åtminstone enligt IMDB).

Har man inte sett Madagascar, GTFO. Har man sett den, se den igen.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0351283/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0