Memory

Billy Zane och Dennis Hopper i samma film.

Under en kongressresa till Salvador, Brasilien, blir alzheimersforskaren Dr. Taylor Briggs och hans kollega och vän Dr. Deepra Chang inbjudna till ett lokalt sjukhus. Väl på sjukhuset möter de en patient från Amazonen som har mängd unika tumörer i minnescellerna och medans Taylor undersöker hans väska kommer Taylor, av misstag, i kontakt med ett okänt pulver.

Senare börjar Taylor att se syner av minnen som inte är hans egna. Han bestämmer sig för att börja rota i det hela och upptäcker snart att minnena kan tillhöra en mördare.

Den här thrillern är av varianten att när man sett lite mer än halva har man antingen skitmånga frågor i huvudet och funderingar på hur i helsike de ska nysta ut allt eller att allt bara verkar totalt jävla ologiskt.. fram tills slutsekvenserna.

Jag tyckte den här filmen var bra, hur som helst. Den var lite trög strax innan halva filmen hade gått, men när Zane började rota i det hela ordentligt brakade filmen iväg och vips var den slut. Storyn var bra, men som sagt trög på sina ställen. Skådespelarna var bra. Öh.. ja.

Det finns väl inte så mycket mer att säga egentligen om filmen. Det är en bra thriller som håller sig till de vanligaste ramarna som finns i dag, typ.

Helt klart sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0418879/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0