The Substitute 2: School's Out

Efter att legosoldaten Karl Thomasson's bror - Randall Thomasson - blir ihjälskjuten när han försöker ingripa i en bilstöld återvänder Karl för att medverka på sin brors begravning. Spåren från bilstölden och mordet leder till Brotherhood - en grupp kriminella ungdomar ledda av ungdomsgangstern Little B.

Karl tror emellertid att det hela går betydligt djupare och går under täckmantel in som Randall's vikarie på Lenthrop High School i Brooklyn som historielärare för att kunna leta reda på de ansvariga bakom mordet och raden av bilstölder som inträffat.

Den andra filmen i serien är som föregångaren - fast mindre utvecklande och mer hjärndöd. Och så har den sämre effekter.

Den första filmen var nyskapande. Den satte en legosoldat i en miljö där de inte brukar i vanliga fall vara och utvecklade sedan storyn allt eftersom. Den andra filmen - som är gjord för TV - skiter i att utveckla karaktärerna och storyn utan brakar på i ett hyfsat högt tempo.

Den första filmens charm saknas också. Att se Tom Berenger piska snorungar som tror att de är någonting är hur underhållande som helst. Treat Williams gör väl i princip samma sak egentligen, fast sämre och det är betydligt färre scener inne i klassrummet än vad det var i första filmen.. vilket var en del av charmen med den första filmen.

Treat Williams var väl helt ok i huvudrollen, men jag anser ändå att Tom Berenger gjorde en bättre prestation i den första filmen. Vissa av de övriga skådespelarna är sämre än i första filmen också. Susan May Pratt är värdelös som Treat Williams brorsdotter och som skådis i övrigt. Jag störde mig på henne i varje scen hon var med i. Men sen var det en och annan som faktiskt dög som skådespelare med, t ex Chuck Jeffreys som medverkat i diverse större filmer - fast i mindre roller.

Effekterna under skottstriderna var skrattretande då de laggt på datoranimerade eldeffekter när de trycker av ett vapen vilket ser grymt orealistiskt ut. Suck..

Men i helhet är Vikarien 2: Skolan Är Slut en helt ok film med tanke på att den är gjord för TV. TV filmer brukar ju ha tendenser till att försöka vara någonting de inte är - jävligt bra film.

http://www.imdb.com/title/tt0120847/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0