Push

Alltihop började 1945. Nazisterna forskade inom parapsykologisk krigsföring för att försöka göra de med övernaturliga förmågor till soldater. Kriget slutade - men inte experimenten. Regeringar runt om i världen inrättade så kallade Divisioner. De försökte ta vid där nazisterna misslyckades - att göra de med övernaturliga förmågor till vapen.

Människorna med dessa övernaturliga förmågor är indelade i olika grupper. Watchers - kan se in i framtiden. Movers - kan förflytta objekt med telekinetiska förmågor. Pushers - styr andra individers tankar och kan få lögner att verka sanna. Sniffs, Shifters, Shadows och Bleeders är andra typer av övernaturliga människor.

Hong Kong. Efter att en drog - som blivit framtagen för att maximera de övernaturliga människornas förmågor - blivit provad på en pusher lyckas hon fly från Divisionen. Samtidigt blir movern Nick uppsökt av den unga watchern Cassie som berättar om hur han kan tjäna stora pengar, bara han hjälper henne. Men efter att ha blivit attackerad förstår Nick att det hela handlar om någonting betydligt mer betydelsefullt än pengar.

Och så utesluter jag en massa för att slippa spoila mer än nödvändigt. Bra så? Tack tack. Vi börjar med skådespelarna. Framför kameran ser vi bland annat Chris Evans (Fantastic Four filmerna, TMNT), Djimon Hounsou (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life, Constantine), Dakota Fanning (The Cat In The Hat, Hide And Seek, War Of The Worlds (2005)) och Camilla Belle (The Lost World: Jurassic Park, When A Stranger Calls). Alla gör bra ifrån sig och skådespelarinsattserna är bra. Effekterna är givetvis påkostade och snygga (de man får se alltså). Manuset är bra och händelserikt, men...

Storyn är grötig. Det är alldeles för mycket att hålla reda på samtidigt och filmen hade nog behövt en timme till på sig för att kunna utveckla storyn fullt ut, så att tittaren inte sitter som ett jävla fån efteråt och inte fattar hälften av filmen.

Utöver detta så tycker jag att den här filmen var riktigt bra. Den blandade sci-fi, thriller och en liten andel action i ett fint paket med ett lagomt högt tempo. Visserligen är vissa saker i filmen helt ologiska och riktiga "klia sig i huvudet"-moment, men det är sånt man får räkna med om man ska se sci-fi. Tycker åtminstone jag.

Jag tycker filmen var hur som helst sevärd och riktigt bra. Men då storyn var väldigt ihoppressad och tittaren skulle hålla reda på en massa saker samtidigt som man skulle koncentrera sig på vad som hände i filmen blev det lite mycket.

Mycket sevärd, även om det finns brister i den.

http://www.imdb.com/title/tt0465580/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0