Kelly's Heroes

Under andra världskriget tillfångatas en tysk överste av de amerikanska styrkorna, men innan han hinner bli förhörd blir lägret attackerat med artillerier. Hur som helst hinner ex-löjtnanten Kelly få tag i honom, supa ner honom och lyckas få reda på om ett hemligt uppdrag tyskarna har planerat som går ut på att de ska flytta 16 miljoner dollar i guldtackor till en bas någonstans i Frankrike. Kelly gör upp en plan och tillsammans med en handfull soldater beger han sig iväg in bakom fiendelinjerna för att sno guldet.

Jag som är ett Clint Eastwood fan och dessutom gillar krigsfilmer skäms lite grann då jag inte har sett den här innan. Det här är en av de bästa krigsfilmer som gjorts skulle jag vilja påstå.

Den är välspelad, spännande, humoristisk och innehåller en hel del stridsscener. Clintan är i toppform som den klippske Kelly, Donald Sutherland spelar den galne pansarvagnsbefälhavaren Oddball, Don Rickles spelar gnällpitten Crapgame, Telly Savalas spelar den gormande Big Joe och Carroll O'Connor spelar general Colt (som för övrigt levererar några oförglömliga gapskratt).

Egentligen finns det inte speciellt mycket att klaga över. När det inte är krigssekvenser är det antingen spännande eller komiskt, så filmen blir egentligen aldrig tråkig.

Hela filmen är väldigt välgjord och förtjänar helt klart den kultstatus som den har fått.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0065938/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0