Harry Potter And The Order Of The Phoenix

Efter en miserabel sommar med sin adoptivfamilj - med bland annat ett möte med Dementorer - blir Harry utfryst av sina vänner när han kommer tillbaka till Hogwarts då han berättat att Lord Voldemort är tillbaka - varpå ingen tror honom. Med det femte året på skolan framför sig får han också en ny lärare i Försvar Mot Svartkonst-kursen; Professor Dolores Jane Umbridge - som vägrar att lära ut eleverna försvarbesvärjelser medans hon förnekar Harry's påståenden om att Voldemort är tillbaka. Detta medför att Harry, Ron och Hermione skapar en klubb tillsammans med en grupp andra elever - för att träna försvarsbevärjelser i smyg för att förbereda sig på Voldemort's armé.

Även storyn i den femte filmen känns lite utpressad för att fylla ut speltiden, men storyn har bitvis kopplingar till filmseriens huvudstory vilket gör den lite mer sevärd än den fjärde filmen. Den blir - som de andra filmerna - bitvis ganska pratig men den har också en mörkare ton över sig vilket gör den ganska sevärd även i de segare partierna av filmen. Skådespelarna behöver jag nog inte nämna speciellt mycket om. Emma Watson gör relativt bra ifrån sig i den här femte installationen av serien. Specialeffekterna är också bra - givetvis. Men de används betydligt mer i den här filmen än i de tidigare installationerna vilket jag personligen tycker är rätt nice.

Den femte filmen är den bästa filmen i serien hittils - efter den andra så klart - men filmen kräver ganska mycket att man har sett de tidigare filmerna för att begripa den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0373889/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0