Akira

Året är 2019. För 31 år sedan förstördes Tokyo av ett hemligt vapenprojekt under Tredje Världskriget. Neo-Tokyo har nu rest sig ur askan och har blivit en mörk och farlig plats som är invaderad av gäng och terrorister. Regeringen är korrumperad och har bara en symbolisk kontroll över den mäktiga militären, som hindrar totalt kaos och håller hemligheter från det förgångna gömda.

Kaneda - ledare för ett motorcykelgäng - och hans barndomsvän Tetsuo slängs in i Neo-Tokyo's mörkaste hemlighet när deras gäng hamnar mitt i en militär operation på jakt efter ett förrymt experiment. Tetsuo - som varit i kontakt med experimentet - tillfångatas av militären och utsätts för en rad experiment som ger honom kraftfulla tankeläsande förmågor - men någonting går snett och Tetsuo slår tillbaka.

Hade det inte varit för T hade jag troligtvis aldrig sett den här. Och missat någonting bra. Animationerna känns rätt gamla (den är av årgång 88) med all rätt, men är ändå välgjorda. Filmen bjuder på en hel del våld, action och en halvknepig story. Teamet bakom filmen har använt speltiden - som ligger runt 120 minuter - ganska väl och pressar på med en del rejäla actionscener, ett intressant händelseförlopp och en storslagen slutscen som fick mig att lyfta på ögonbrynen mer än en gång. En riktigt bra animefilm helt enkelt.

Remake kommer 2011 - enligt IMDB.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0094625/

Kommentarer
Postat av: HA

Ungefär en halvtimme för lång, men sjukt snygg med tanke på att INGA datorer använts, allting är handritat!KANEDAAAAAAAA

2009-07-08 @ 00:09:42
URL: http://glob.heltperfekt.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0