The Veteran

TV-film från 2006 med Ally Sheedy (Man's Best Friend), Michael Ironside (Starship Troopers), Bobby Hosea (Independence Day) och Casper van Dien (Starship Troopers).

Ray Watson, en f.d marinkårssoldat som stred i Vietnamkriget, återvänder till Vietnam för att hitta den familj han lämnat bakom sig efter krigets slut. När han hittat familjen blir han avvisad och beger sig därefter till sitt hotellrum.

Väl på sitt hotellrum dyker ett bekant ansikte upp och under vapenhot tvingas Ray erkänna fruktansvärda krigsförbrytelser. Men situationen är övervakad in i minsta detalj och båda svävar i fara. Frågan är, kommer någon av dem att lämna rummet levande?

Underskattat krigsdrama, skulle jag vilja säga. Det har gjorts bättre, men även sämre. Om man är en strikt Apocalypse Now och Full Metal Jacket kåtis lär man inte gilla den här filmen, då det är en TV-film där krigssekvenserna visas i flashbacks och avrundas med "nutidssekvenser". Jag skulle vilja påstå att filmen är hälften drama, hälften krig, då det är en stor dramakänsla över filmen samtidigt som det ingår krigscener.

Filmens längd på strax under 90 minuter är alldeles lagomt. Skådespelarna funkar så pass att man inte blir uttråkad iaf. Ironside har gjort bättre filmer, men han verkar försöka göra så gott han kan iaf. Krigsscenerna är dugligt framförda, omän lite stela. Dramasekvenserna funkar dom med och är ganska lagomt långa innan de avrundas med krigssekvenserna.

Filmen har fått fruktansvärt lågt betyg på IMDB. Men jag tycker den borde fått lite högre. Den är inte urusel, men den är inte top-notch heller. Funkar att glo på en tråkig vardagskväll, helt enkelt.

http://www.imdb.com/title/tt0493322/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0