The Lost Battalion

TV-film om en händelse i slutet av första världskriget av Russell Mulcahy, mannen som gjorde Highlander, Highlander II: The Quickening och långt senare Resident Evil: Extinction.

Meuse-Argonne sektorn, Frankrike, 1918. En bataljon med amerikanska soldater ledda av den f.d New York advokaten och majoren Charles Whittlesey i ett självmordsmordsuppdrag, tilldelat av generalen Robert Alexander, som går ut på att de ska ta sig in i Agonne skogen och hålla positionen tills att de blir avlösta av förstärkningar... som aldrig dyker upp.

TV-filmer har nästan alltid brister. Det har även den här. Vissa av effekterna skriker TV-film lång väg och vissa händelser är rent av löjligt orealistiska. Men tack vare den korta speltiden på strax under 90 minuter gör att tempot är högt, händelserna rasar på i en sjuhelvetes fart och bra skådespelare rasar inte filmen ihop.

En del av mig tycker om filmen, en annan tycker inte om den. Jag har ganska blandade känslor för den här filmen, men måste säga att den är sevärd och väldigt välgjord för att vara just en TV-film som kretsar sig kring krig.

Godkänd krigsfilm, fastän det finns bättre.

http://www.imdb.com/title/tt0287535/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0