The Heroes Of Telemark

Baserad på en händelse under andra världskriget.

1942, det tyskockuperade Norge. Tyskarna håller på att framställa "tungt vatten", ett ämne som de behöver till att skapa atombomber. När en norsk forskare får nys om det skickar han iväg ett medelande till sin kollega, Dr. Rolf Pedersen, som lyckas fly från Norge till Storbritannien för att informera de allierade.

Pedersen skickas tillbaka till Norge igen för att tillsammans med, bland annat, Knut Straud förstöra det "tunga vattnet".

Givetvis klarade de det, annars hade jag troligtvis skrivit det här på tyska och enbart recenserat filmer där Hitler framställs som en gud.

Men även om vi redan vet att de faktiskt lyckades så blir filmen ganska intressant, stundtals. Men mellan intresse-stunderna känns det väldigt mycket som transportsträckor med halvtråkiga dialoger. Jag hade visserligen inte räknat med så mycket mer av en film från 1965 som är över 2 timmar lång och handlar om andra världskriget, men ändå.

Filmen är inte dålig, men transportsträckorna är olidligt tråkiga större delen av filmen vilket drar ner på betyget. Hade de struckit en del tråkiga dialog-scener hade filmen troligtvis fått mindre dötid och blivit lite mer intressant.

Gillar man äldre filmer med krigstema, så kan man gilla den här tror jag. Skådespelarna är bra och trovärdiga, men tack vare ett halvtrögt manus blir filmen halvtråkig och jag tappade intresset stundtals. Synd nog.

Inte dålig, men inte toppen-bra heller.

http://www.imdb.com/title/tt0059263/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0