Defiance

Jag fick den här rekommenderad av min vän D och införskaffade mig den ganska direkt efteråt.

Vitryssland, 1941. De judiska bröderna Bielski klarar sig undan en massaker där bland annat deras föräldrar mister sina liv då den tyska armén okuperar landet. Bröderna beger sig ut i Lipiczanska skogen för att gömma sig undan de tyska styrkorna. Men kort efter deras ankomst möter de andra överlevande judar.

Tillsammans med de andra judarna bygger Bielski bröderna upp ett litet samhälle ute i skogen. Men de äldsta bröderna, Tuvia och Zus, är inte överens. Tuvia vill försöka rädda så många som möjligt och öppnar armarna för alla som vill gå med i deras grupp. Zus å andra sidan vill hämnas sina föräldras öde och slå tillbaka den tyska armén och bestämmer sig för att gå med i en grupp ryska soldater som försöker driva tillbaka de tyska styrkorna.

Men vad är bäst egentligen? Gömma sig och fly eller försöka slå tillbaka en armé som är betydligt större till antalet än vad de är?

Den här filmen är mer ett krigsdrama än en krigsfilm, så förväntar man sig stora och spektakulära strider får man titta på någonting annat. I den här filmen är det prat, prat, prat, lite strider, prat, prat, prat, strider, prat, prat, prat, strider, slut.

Hade de skurit ner allt jävla prat hade jag troligtvis gillat filmen mer, men då de enbart pratar och babblar stora partier av filmen blir filmen ganska långtråkig och seg. Striderna är emellertid snyggt framförda och jag har inget att gnälla om där, mer än att de skulle tryckt in fler sådana scener.

Framför kameran ser vi bland annat Daniel Craig (Casino Royale, Quantum Of Solace), Liev Schreiber (Scream 1, 2 och 3) och Jamie Bell (King Kong). Skådespelarna är bra och trovärdiga, men tack vare att manuset är trögt och långtråkigt spelar det egentligen ingen roll hur bra de är. De lyckas inte rädda filmen, hur som haver.

Det finns inte så mycket mer att säga om filmen. Den är baserad på verkliga händelser, vad jag har förståt det.. för den som bryr sig. Vem nu det skulle vara.

http://www.imdb.com/title/tt1034303/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0