The Peacemaker

Nu är det dags att presentera en annan av mina favoritskådespelare: George Clooney.

Ett tåg, lastat med kärnvapenstridsspetsar, exploderar i en avlägsen del av det forna Sovjetunionen. Mycket snart väcks misstanken att explosionen varit en undanmanöver för att stjäla vapen. Vita Husets kärnvapenexpert Dr. Julia Kelly (Nicole Kidman) får i uppdrag att ta reda på vem som ligger bakom attentatet när världsfreden hotas.

Till sin hjälp får hon överstelöjtnant Thomas Defoe (Clooney) som arbetat i Sovjet och haft täta kontakter med den ryska försvarsmakten. Genom sina kontakter i den ryska undre världen upptäcker Defoe och Dr. Kelly ett samband mellan en rysk officer och en man från det forna Jugoslavien.

Explosioner. Lite skjutande. En drivande story om terrorism och attentat. Det är väl typ det man kan beskriva den här filmen med om man bara fick använda några få futtiga ord. Fast jag glömde ju visserligen ett ord; bra.

Skådespelarna, utöver Clooney och Kidman, är bra och det känns inte som om dem spelar över.. vilket vore lite skumt om dom gjorde det iofs, med tanke på att det här är en så kallad "storfilm".

Anyway. Filmen är bra, den underhåller och fördriver tiden bra i ca två timmar och tråkig blir den egentligen aldrig även om den lugnar ner sig stundtals.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0119874/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0