Class Of 1984

En fin kultfilm, av regissören som gjorde Firestarter och Commando, som fick en fristående uppföljare som heter Class Of 1999, som även den fick en uppföljare.

Andrew 'Andy' Norris kommer till Lincoln High som ny musiklärare. Vid hans ankomst möter han biologiläraren Terry Corrigan som varnar honom för att det här är inte som alla andra skolor.

När Andy kommit in på skolan förstår han vad Corrigan menade; knarklangning, misshandel, stölder, vandalism och annat brottsligt är vardagsmat för ungdomarna på den här skolan. Snart möter Andy gängledaren Peter Stegman. Alla avråder honom att bråka med Stegman, men Andy beslutar sig för att bekämpa Stegmans skräckvälde.

Detta medför att Stegman förklarar krig mot Andy och det finns inga gränser för hur långt Stegman och hans hantlangare kan gå för att skada Andy.. och hans nära och kära.

En kultklassiker, helt enkelt. Framför kameran ser vi bland annat Perry King, Roddy McDowall (Fright Night filmerna, bland annat) och en mycket ung Michael J. Fox. Samt en bunt andra duktiga skådespelare som gör riktigt bra insattser. Storyn är snyggt berättat och följer både de vuxna och ungdomarna storyn kretsar kring. Och vad jag har förståt är en del av händelserna i filmen baserade på verkliga incidenter.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här filmen egentligen. Jag gillar den, dels för att skådespelarna är sevärda och dels för att filmen har en drivande story som aktörerna lyckas framföra på ett snyggt sätt.

En mycket sevärd film, helt enkelt. Jag gillar den.. och många fler gör det med. Se den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0083739/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0