Straight Into Darkness

En udda blandning av krig, action och drama.

1945. Andra världskriget är på väg mot sitt slutskede. När de två amerikanska desertörerna Losey och Deming är på väg till domstolen kör deras eskort rakt in på ett minfält och vakterna blir dödade. Losey och Deming beger sig iväg till fots för att försöka ta sig undan fienden och deras egna.

De kommer fram till en byggnad som ligger i ruiner. De bestämmer sig för att övernatta där och morgonen därpå dyker två personer upp och strax därpå även en grupp barn som är tungt beväpnade. Snett efter dyker också en stor bataljon med tyska soldater upp och omringar huset. Den slutliga striden är ett faktum.

Jag har lite blandade känslor för den här filmen. Dels tyckte jag den var riktigt bra tack vare att den var så pass udda, men samtidigt var den grymt irriterande också då den hela tiden envisades med att visa en massa totalt ointressanta flashbacks som hade kunnats visas en gång.. och inget mer.

Filmen är skriven och regisserad av Jeff Burr (mannen bakom Stepfather II, Pumpkinhead II: Blood Wings och Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III) och i rollistan ser vi Ryan Francis (Shriek If You Know What I Did Last Friday The Thirteenth), Scott MacDonald (som har lånat ut sin röst i exempelvis Jack Frost, Jack Frost 2: Revenge Of The Mutant Killer Snowman, Dead Space (spelet) och Red Faction II) och David Warner (Planet Of The Apes (2001), Scream 2, Body Bags, Necronomicon, Ice Cream Man, In The Mouth Of Madness, Naked Souls, Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret Of The Ooze).

Skådespelarna är givetvis i B-klass, men de funkar bra. Krigsscenerna är snyggt genomförda och har ett högt tempo. Det enda jag har att gnälla om är just de förbannade flashbacksen. De tillför egentligen ingenting till storyn utöver att vi får peeks om vad som hänt innan händelserna i filmen. Utöver det känns de mest som de är till för att dryga ut tiden till ca 95 minuter. Helt onödiga, alltså.

Jag tycker det här är en schysst film hur som haver, fastän den envisas med de förbannade flashbackgrejerna. Det är något jag kan se mellan fingrarna med tack vare att resten av filmen är riktigt bra.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0287733/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0