Saints And Soldiers

Baserad på en verklig händelse.

I mitten av December 1944 rycker Hitlers armé fram genom Ardennesskogen in i Belgien. Furir Nathan Greer och hans nära vän Gordon Gunderson blir liksom hundrtals andra amerikanska soldater tillfångatagna av nazisterna mitt ute på ett kallt snötäckt fält. Allt eftersom utbryter panik och förvirring när de tyska soldaterna börjar skjuta de amerikanska fångarna.

Greer, Gunderson och en handfull andra soldater lyckas fly undan tyskarna. Utan mat och dåligt med ammunition går de en hård och kall vinter till mötes i hopp om att hitta tillbaka till det område där de allierade befinner sig.

Filmen är inte riktigt som många andra krigsfilmer där det är stora slag och mycket skjutande, utan vi får följa den lilla gruppen med 4 amerikanska soldater och 1 engelsk soldat genom diverse olika situationer som kan leda till deras gemensamma död.

Filmen hoppar lite mellan att ha tät spänning och skottlossning, snyggt framfört med hjälp av trovärdiga skådespelare och en enagagerande story. Effekterna var riktigt bra också. Speltiden var alldeles lagom med sina ca 90 minuter, hade de gjort den längre hade det troligtvis blivit betydligt fler sitta-och-prata-skit-scener än vad det var.

Mot halva filmen levereras också ett budskap: tyskarna var också människor, bara det att de bar en annan uniform. Budskapet framförs mer eller mindre resten av filmen, på olika sätt.

Hur som helst, gillar man krigsfilmer gillar man troligtvis den här. Jag gjorde det och jag kommer troligtvis att se om den fler gånger.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0373283/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0