Missing In Action Trilogy

Dags för en ny trilogi-recension. Den här gången är det Chuck Norris tur att visa vad han går för i Missing In Action-trilogin.

Vietnamveteranen och översten James Braddock återvänder till Vietnam tillsammans med amerikanska regeringsutredare för att ta reda på om det fortfarande finns amerikanska soldater som hålls fångna där. Braddock blir ganska direkt anklagad för att ha genomfört flera brott mot det vietnamesiska folket, vilket är anledningen till att han har suttit i fångläger i sju år.

Braddock är dock övertygad om att det fortfarande finns amerikanska fångar i landet och börjar rota i det hela. Han blir kommenderad att lämna landet och beger sig iväg till Thailand där han möter upp sin gamla krigspolare Tuck, som har kontakter i svarta marknaden. Tillsammans beger de sig iväg till Vietnams djungler för att leta reda på de fångade amerikanska soldaterna och frita dem.

Givetvis är det B-action all the way. Det är ju trotts allt Chuck Norris vi snackar om. Verklighetsfaktorn är ungefär lika med 2 på en skala mellan 1 och 10. Chuck är självfallet råbra som vanligt och levererar en del våldsamma actionscener och flertalet "Hur gick det till?"-scener.

Ställer man frågor när man tittar på film kan man lika gärna leta efter något annat. Den här filmen är hjärndöd actionunderhållning och ingenting annat, i sann Chuck Norris anda. Och för att citera H; vietnamesiska soldater är förstås inget annat än mänskligt avskräde som bör mördas. Chuck Norris är en amerikansk hjälte.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0087727/

När överste James Braddock och hans manskap plockar upp en grupp soldater, under vietnamkriget, som är under hård skottlossning skadas deras helikopter vilket resulterar i att de måste överge den. De blir tillfångatagna och sätts i ett fångläger ute i djungeln.

När kriget har slutat är fortfarande Braddock och hans manskap räknade som saknade i strid och de måste stå ut med tortyren som den grymme överste Yin och hans manskap utsätter dem för i fånglägret de befinner sig i. Yin kräver av Braddock att han skriver under ett erkännande om de "brott" han har gjort emot det vietnamesiska folket.

Andra filmen som är en prequel till den första är ungefär som första filmen, fast med lite mer rörlighet. Den rör på sig lite mer och det är mer våld och action. Självklart har de inte dragit ner på de orealistiska händelserna i filmen vilket påvisar återigen att Chuck Norris är en amerikansk hjälte. Och så är ju vietnamesiska soldater fortfarande inget annat än mänskligt avskräde som bör mördas, precis som H säger. Just det.

Andra filmen är en klar favorit bland actionfilmerna från 80-talet för mig iaf och Chucken är som vanligt bad ass.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0089604/

1975. Överste James Braddock tror att efter att ha sett sin hustrus lägenhet utsprängd och en kropp som har ett armband på sig som tillhör henne att hon är död. 13 år senare dyker en präst upp som berättar att hon fortfarande är i livet och att han har en son.

Braddock beger sig iväg för att leta reda på sin fru och sin son. CIA emellertid försöker stoppa honom från att hitta dem. Väl i Vietnam hittar han frugan och sonen, men snett efter att han hittat dem avrättar militären henne och kidnappar sonen och en bunt andra ungar.. och prällen som pratade med Braddock. Braddock blir skitarg och beger sig efter för att frita sin son, ungarna och prällen.

Tredje och sista filmen är ungefär som de två föregångarna. Det rör på sig väldigt mycket i filmen men blir stundtals lite segt. Givetvis är Chuck återigen amerikansk hjälte och vietnamesiska soldater är mänskligt avskräde som bör mördas, så klart. Våldet är på ungefär samma nivå, så där har jag inte så mycket att gnälla om. Realismen känns som om den är lägre än de föregående filmerna, vilket iofs det inte är något fel på.. men ändå.

En sak som är lite rolig med den tredje filmen är att Chuck's brorsa, Aaron Norris, står för regin och Chuck själv var med och skrev manus.

Tredje filmen är trevlig, som de två föregångarna, och är klart värd att se om man sett föregångarna. Så klart.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0094792/

Summan av kardemumman blir ju givetvis att det är en råbra trilogi med massa onödigt våld, orealistisk action, explosioner, patriotiska budskap och massa dödande.

Chuck visar att om man har ett rejält skägg och en riktig 80-tals frilla så är man riktigt bad ass och då spelar det ingen roll om byggnader blir söndersprängda 10 meter ifrån en.

Don't fuck with the Chuck, helt enkelt.

Läs givetvis också recensionen hos Helt Perfekt på de här filmerna också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0