Lock Up

Och så en Sylvester Stallone film igen.

Med bara sex månader kvar till sin frigivning blir mönsterfången Frank Leone (Stallone) uppdragen ur sin säng en natt och förflyttad till Gateway, ett stenhårt och maximalbevakat fängelse som drivs av fängelsedirektören Drumgoole (Donald Sutherland).

Drumgoole har gjort allt han kan för att få Leone placerad under sin kontroll och han har för avsikt att behålla honom på Gateway under resten av hans liv. Leone var tidigare intern på en annan fängelseanstalt som drevs av Drumgoole innan han rymde för att vara vid sin fars dödsbädd. Drumgooles hårdhet som tvingade Leone att rymma två veckor före sin frigivning blev föremål för en tidningsartikel där Drumgoole anklagades för brutalitet. Leones strafftid förlängdes och Drumgoole blev förnedrad i pressen och förflyttades till Gateway, det värsta fängelset i hela USA.

Nu vill Drumgoole ge igen på Leone. Hans plan är att psykiskt trakassera Leone tills han ger igen och när han gör det kommer Drumgoole att se till att hans strafftid i "helvetet" förlängs på livstid... eller dödar honom.

Emellanåt kommer det en film där en stor skådespelare (actionskådespelare, exempelvis) gör en film som inte alls tillhör deras vanliga genre-grenar. Det här är lite av ett sånt fall. I vanliga fall är vi vana vid att se Stallone skjuta med stora puffror och köra hårt med oneliners. I den här filmen får vi se han som en man som snart ska bli frigiven, men pressas till det yttersta för att se till att han hamnar bakom lås och bom för resten av sitt liv.

Det kanske inte låter så intressant eller underhållande, men under filmens gång är det bra dialog, ett schysst händelseförlopp och bra skådespelare som driver filmen hela tiden framåt. Ju längre filmen går desto mer får man lära känna karaktärerna vilket gör att man får medlidande för dem och för de händelser som inträffar igenom filmen.

Utöver Stallone i huvudrollen ser vi ju även Donald Sutherland som skitstöveln Drumgoole, som han porträtterar riktigt bra. Danny Trejo skymtar också förbi väldigt snabbt i en kort roll.

Jag tycker den här filmen är riktigt bra iaf. Mycket sevärd.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0097770/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0