Indigènes

Andra Världskriget film om dom nordafrikanska männen som kallades in av Frankrike för att driva tillbaka tyskarna.

Under andra världskriget kallades muslimer ifrån franska kollonier in för att strida för deras moderland Frankrike. Vi får följa en grupp soldater ur det sjunde battaljon förbandet; den tuffa Sgt. Roger Ramirez, soldaten Abdelkader som försöker komma högre upp i graderna, soldaten Saïd Otmari som gladligen servar sin sergeant, krypskytten Messaoud Souni som är hopplöst förälskad i fransyskan Irène och Yassir som krigar tillsammans med sin bror för att försöka få in lite pengar.

Genom kampanjerna i Italien, Franrike och Alsace, börjar de förstå att de franska soldaterna går upp i rank, får bättre mat och att de får permission medans de arabiska soldaterna blir diskriminerade och behandlade som andra rankens soldater.

Det här var en lite udda krigsfilm. Jag visste inte ens om att de här händelserna hade inträffat under andra världskriget, så det var lite intressant och spännande att titta på den här filmen samtidigt som det var halvsegt.

Genom filmen talas det enbart franska och arabiska, så det gällde att hänga med i texten. Problemet med filmen är dock att det är mycket dialog som är otroligt långtråkig och mest en massa pladder. Krigsscenerna var väldigt få, men när de väl var igång var det riktigt intressant och slutet var en riktig nagelbitare.

Skådespelarna var riktigt trovärdiga, fastän det blev halvtrögt att sitta och lyssna på deras kackel. Storyn var bra och påvisade (som flera andra krigsfilmer jag har recenserat) att amerikanerna inte alls var de enda som kämpade röven av sig för att slå tillbaka de tyska styrkorna. Men samtidigt påvisade filmen också som många Hollywood-filmer om andra världskriget att alla tyskar var monster, vilket är fel.

I helhet är det en bra krigsfilm, men tack vare det tröga händelseförloppet genom filmen tänker jag inte rekommendera den. Den har sina gripande sidor, men när manusförfattaren bestämmer sig för att skriva ett manus där mer än halva filmen går åt till att bara kackla, då tappar jag intresset ganska snabbt om inte karaktärerna har något intressant att snacka om.

http://www.imdb.com/title/tt0444182/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0