Death Wish II

8 år efter kom Charles Bronson tillbaka som Paul Kersey.

Arkitekten Paul Kersey har flyttat till Los Angeles och bor där med sin dotter Carol. Han har även en ny kvinna i sitt liv, Geri. En dag när Paul är ute med Geri och Carol blir han överfallen av fem ligister som snor åt sig hans plånbok. Han försvarar sig och försöker ta tillbaka plånboken, utan att lyckas.

Gänget vill ge igen och letar reda på Paul's hus och tar sig in när Paul inte är hemma och våldtar hans hemhjälp och misshandlar henne kraftigt. Snett efter kommer Paul och Carol hem. Paul blir nerslagen, hemhjälpen blir ihjälslagen och Carol blir kidnappad.

Efter att Carol har blivit våldtagen av en i gänget lyckas hon rymma och hoppar ut från ett fönster och dör. När Paul har fått tillbaka medvetandet får han kort efter veta om att Carol är död. Han bestämmer sig för att ta till de gamla metoderna och börjar leta successivt efter de fem gängmedlemmarna.

Den andra filmen spinner loss ganska snabbt och drar igång lite snabbare än den första filmen tack vare att vi redan känner Paul. Våldet och skjutandet är på ungefär samma nivå som första filmen och skådespelarna funkar ganska bra, men känns inte lika engagerade som i första filmen. Storyn är lik den första filmen och är återigen en enkel hämndhistoria, men som funkar bra. Det är dock lite synd att det var ett par scener som var utdragna och blev något mossiga i kanten.

Utöver Bronson ser vi även en ung Laurence Fishburne i en av rollerna som ligist. Underhållande.

Jag gillar andra filmen också, även om den har en del brister och inte kommer upp i samma höjd som första filmen. Men jag tycker ändå att den borde...

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0082250/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0