Death Wish 4: The Crackdown

Charles Bronson återvänder för fjärde gången som Paul Kersey.

Arkitekten Paul Kersey är tillbaka i Los Angeles. Han har återgått till sitt vanliga liv och dejtar den attraktiva reportern Karen Sheldon, som har en tonårsdotter som heter Erica.

När Erica och hennes pojkvän Randy är på ett spelhus med arkadmaskiner får Erica i sig en dödlig dos crack-kokain och avlider senare på sjukhuset. Paul beger sig iväg efter Randy som söker upp langaren som gav Erica kokainet. Snett efter utkräver Paul, i sedvanlig ordning, hämnd för Ericas död.

Kort efter den här händelsen får Paul ett samtal från en viss Nathan White, som berättar sin sorgliga historia om när hans fru dog blev hans dotter hans liv. Dottern emellertid började med kokain och dog slutligen av en överdos. Nu vill Nathan hyra Paul för att stoppa droglangningen i Los Angeles genom att förgöra Ed Zacharias och Jack Romero, två rivaliserande knarkkungar.

Den fjärde filmen i serien är mer lik den första och andra än den tredje, om än det är en hel del skjutande, övervåldsscener och annat godis med i bilden. Skådespelarna funkar återigen bra och Bronson är givetvis fortfarande mycket bra i rollen som Kersey. Vi ser även Danny Trejo i en tidig roll samt John P. Ryan från exempelvis It's Alive och Class Of 1999. Effekterna var lite cheesigare i den här filmen än i de övriga, men funkar fortfarande ganska bra. Storyn var ganska genomtänkt och innehöll en liten twist mot slutet av filmen, vilket var lite skoj.

Jag gillar den här filmen, även om den är en gnutta sämre än de tidigare filmerna. Jag gillar den tack vare att Bronson återigen gör ett mycket bra jobb samt att våldet är inte borttaget. Den har Death Wish-känslan över sig, helt enkelt.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0092857/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0