Back Door To Hell

Krigsfilm från 64.

I December, 1944, skickas tre stycken amerikanska soldater till den filippinska ön Luzon för att samla information om japanska trupper i det närliggande området. De tre soldaterna ska samla informationen och sedan rapportera via en kortvågsradio.

Snett efter deras ankomst stöter de på en gerillagrupp, ledda av Paco, en truff, skeptisk och misstänksam lärare. Kort efter deras möte med gerillagruppen får japanerna reda på att amerikanerna är i området och tar en grupp med skolbarn som gisslan och hotar med att avrätta ett barn varje timme amerikanerna går fria, fram tills det att de har blivit gripna.

Frågan är om den här lilla gruppen kan alliera sig, rädda barnen, få tag och sända informationen och överleva?

Speciellt imponerad är jag inte. Men det är en helt ok film med tanke på att den är ifrån 64. Givetvis skrek det 60-tal om hela filmen då skådespelarna var stela, effekterna sågs till knappt och dialogerna var emellanåt lästa direkt ur manuskriptet.

Att filmen bara varade i 1 timme och 9 minuter var alldeles lagomt då filmen hade blivit grymt trög och tråkig om de inte skyndat på händelseförloppet.

Duger att titta på.

http://www.imdb.com/title/tt0057864/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0